Yerli Otomobile Alman Tepkisi

Türkiye'nin dev projelerine karşı ülkesinde her yandan saldıran Almanların hedefi şimdi de yerli otomobil projesi var.

11.06.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-10:15)

Türkiye, birçok dev projeyi halkın hizmetine sundu.

Otomotiv sektöründe de dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ki Türkiye, 65 senelik rüyasını gerçekleştirmek için yerli otomobil projesi için düğmeye basmıştı.

TÜRKİYE ÜRETMESİN İSTİYORLAR

Türkiye'nin bu yerli otomobil girişimi Almanya tarafından büyük bir rahatsızlıkla karşılandı.

Türkiye'yi kendi ürettikleri arabaları satmak için büyük bir pazar olarak gören Almanlar, yerli otomobil projesinden sonuç alınacağı yönünde yazılar yayınlamaya şimdiden başladı.

Bosch’un üst düzey yöneticilerinden Mehmet Gürcan Karakaş’ın Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin üst yöneticiliğine (CEO) gelmesi, ülkede yayın yapan basında geniş yer buldu.

"PRESTİJLİ PROJE İLERLEME KAYDETTİ"

Manager Magazin'de gazetesinde yer alan haberde; prestijli projenin başarılı bir şekilde ilerleyeme başladığı aktarıldı.

Wilfried Eckl-Dorna adlı gazetecinin imzasını taşıyan haberde, "Bu prestijli projenin gerçekleşmesi için en tepeden yapılan baskı işe yaramış gibi görünüyor çünkü geçtiğimiz günlerde Türkiye “halk aracının” üretimi konusunda bazı ilerlemeler kaydetmeyi başardı’’ ifadeleri kullanılıdı.

‘’Bosch yöneticisi Mehmet Gürcan Karak 1 Eylül tarihinden itibaren konsorsiyumu yöneten kişi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Gürcan Karak ismini geçen hafta TV’de verdiği bir mülakatta açıkladı" diye aktarıldı.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal