Viyadük Nedir?

Viyadük nedir nasıl yapılır? Viyadük ile köprü arasındaki fark nedir? Viyadük nedir coğrafya? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-19:11) Viyadük Nedir?

Viyadük nedir

Derin vadileri geçmek için inşa edilen ayaklı yol yada köprü, ayaklı yol, kuru köprü.

Viyadük yüksek iki yer arasında kalan alanı, çoğu zaman bir nehrin ayırdığı vadiyi köprü ile bir araya getiren yapılara verine addır.

Yolun dolambaçlı olmasını engelleyerek trafiği rahatlatır ve vakit kaybını gidermek için yapılır. Çoğu zaman otoyollar yada demiryolu akışını düzene koymak için yapılmaktadır.

Tarihteki ilk köprüyol 1844-1847 senelerinde Almanya’da yapılmıştır. Dizaynı Roma su kemerlerini andıran bu köprü yolun yapımı için yaklaşık 150.000 metrekare taş kullanılmıştır. 1847 senesinde yapımı bittiğinde uzunluğu 400 m, genişliği 10 m, yüksekliği ise 20 m idi. 400 metrelik açıklığı geçmek için 28 adet kemer inşa edilmiştir.

Köprü nedir

Köprü iki nokta arasında bağ yada ilişkiyi sağlayan şey. Güreşte omuzları yere gelmemek için ayakları ve alnı yere koyup  beli yukarı kaldırarak alınan pozisyon, güreşçi köprüsü olarak tanınır. Herhangi bir engelle ayrılmış iki yakayı birbirine kavuşturan yada trafik akımının, başka bir trafik akımını engellemeden üstten geçmesine imkan tanıyan ahşap, kâgir, beton yada demir yapılardır . Olmayan dişlerin yerini almak yada takma dişleri ağızdaki dişlere sağlam tutturmak için yapılan diş protezi. Bedenin, sırt yere dönük olarak el, baş yada diz yere dayanarak yay biçimi aldığı pozisyon. Geminin önünü çok iyi görecek bir yükseklikte, sancaktan iskeleye dek kurulan kumanda yeri.vb

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal