Delinatör Nedir?

Trafik delinatör? Delinatör montajı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-18:06 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-17:55) Delinatör Nedir?

Delinatör (Delineator) yaya ile araç trafiğini ayırmak ve araç trafiğinde yönlendirme gerçekleştirmek ve refüj başlarında güvenliği tesis etmek için kullanılmaktadır. TPU(Termoplastik Poliüretan) malzemesinden imal edilir ve malzemeden kaynaklanan özellik sebebiyle esnektir, kırılmaz. Bu özelliği sayesinde hem otomobile zarar vermez hem de kendisi darbeler karşısında uzun ömürlüdür. Normal malzeme TPU iken PU ve PE'den de imalat yapılmakta, ancak yeterli esnekliği vermediği için hızlı yırtılmakta ve deforme olmaktadır. Üstünde yer alan reflektif folyo şeritler sayesinde karanlıkta hemen fark edilir, güvenli bir sürüş ortamı meydana gelmesine destek olur.

Hangi Ölçülerde Üretilir?

Delinatörler gelen olarak 30, 45, 75 ve 100 cm boyutlarında imal edilmektedir. Yaygın biçimde 8 cm boru çapında olanlar kullanılırken, kullanım yerlerine göre 9 ve 10 cm'lik çapta olanları da imal edilmektedir. 9 ve 10 cm çap ürünler çoğu zaman kentler arası yollarda ve refüj başlarında malzeme mukavemetinden sebeple kullanılmaktadır.

Delinatör Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Değişik üreticilere ait delinatör çeşitleri var iken hangisini seçmeliyiz? Malzemenin gövdesi ve üstünde yer alan reflektif bant ürün kalitesini tespit etmektedir. Delinatör gövdesinin ideal karışımdan hazırlanması, onun ne çok sert olup çabuk kırılmasını ne de çok fazla esnek olup dayanıksız olmasını sağlar. Malzemenin profil kalınlığı ve ağırlığı ideal bir ürünü ortaya çıkarır. Piyasada tavsiye edeceğimiz delinatör firmaları içinde Asya Trafik ile Evelux vardır. Asya Trafik tarafından imal edilen ürünler üstünde yer alan yuva ile fazladan bir aparat maliyetine girmeden levha, zincir yada üçgen solar flaşör monte edebilirsiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal