Araç Kredisi Nasıl Alınır?

Araç kredisi nasıl alınır? İkinci El Araç Kredisi Nedir? İkinci El Taşıt Kredisinde Yaş Sınırı İkinci El Araç Kredisinde Kredi Kullandırım Oranı Araç kredileriyle ilgili en çok sorulan soruların cevapları.

30.04.2018-18:03 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-17:53) Araç Kredisi Nasıl Alınır?

Bankaların sunduğu araç kredileri, otomobil sahibi olmak isteyen pek çok kişinin tercih ettiği bir kredi türüdür. Bu konuda özel bir birikimi olmayan ama yine de araba sahibi olmak isteyenler vatandaşlar, bankaların sunduğu araç kredileri ile aydan aya bütçelerini zorlamayan taksitler ödemek koşuluyla araba sahibi olabiliyor. Pek çoğumuz için araba alma sürecini kolaylaştıran araç kredisi türleri 0 araç kredisi ve ikinci el taşıt kredisi olarak ikiye ayrılıyor.

İkinci El Araç Kredisi Nedir?

Öncelikle ikinci el araç kredisinin ne olduğu hakkında kısaca bahsedelim. Bankalar araç kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlar ve ödeme koşulları sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredi almak genellikle daha kolay olur. Araç kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımı durumuna göre kredi kullandırım oranı farklılığı bulunur. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak alacak olan kişiye sunulur.

İkinci El Taşıt Kredisinde Yaş Sınırı

Bankaların avantajlı faiz oranları ile birlikte sunduğu araç kredisi ürünleri ile ikinci el araba almak istediğiniz zaman aracın belli bir yaş aralığında olması beklentisi olur. Bu yaş aralığı bankadan bankaya farklılık gösterse de bankalar genellikle sekiz yaşından büyük olan araçlar için kredi vermek istemezler. Banka kredisi ile ikinci el taşıt almayı düşünmüşseniz en fazla sekiz yaşına kadar olan araçlara bakmanız gerektiğini söylemek yanlış olmaz.

İkinci El Araç Kredisinde Kredi Kullandırım Oranı

Bankaların sunduğu araç kredilerinde kullandırım oranı söz konusudur. Yani alacağınız aracın satış bedelinin sadece bir kısmını kredi olarak alabilmeniz mümkün olmaktadır. Bu sebeple kredi ile araba satın almak niyetindeyseniz belli bir miktarda peşinatınız olması lazımdır. Sıfır araçlarda kredi kullandırım oranı fatura değeri 100.000 TL’ye kadar olan arabalar için %70, 100.000 TL’nin üzerinde olan araçlar için se 100.000 TL’ye kadar olan kısmı için yine %70, 100.000 TL’yi aşan kısmı içinse %50 oranında kredi kullandırılmasına izin verilir. 2. el araçlar için de bu oranlar söz konusudur ancak bu sefer hesaplama işlemi alınacak olan aracın kasko bedeli üzerinden yapılır.

Öte yandan diğer kredilerde olduğu gibi ikinci el araç kredisinde de 18 yaşını doldurmanız, belgelenebilir sabit geliriniz, sigortanız ve yüksek kredi notunuz olması şartlarını gerçekleştirmeniz lazımdır. En uygun taşıt kredisini bulmak için se internet ortamından araştırma yapabilir ve bankalara müracaat edebilirsiniz.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal