22 Yıldır Türkiye'de Olan Honda, 2021 Yılından İtibaren Türkiye'den Çekileceğini Açıkladı

22 yıldır Türkiye pazarında yer alan Honda, 2021 yılından itibaren Türkiye'den çekileceğini açıkladı. Şirket bin 100 kişiyi istihdam ediyordu.

08.04.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-12:12) 22 Yıldır Türkiye'de Olan Honda, 2021 Yılından İtibaren Türkiye'den Çekileceğini Açıkladı

Türkiye'de 22 yıldır üretim yapan firma, 2021 yılından itibaren Türkiye üretimini durduracağını resmi olarak duyurdu.

Honda'nın, Türkiye imalatını durdurmayı düşündüğü Şubat ayında ortaya çıkmış, firma o dönem İngiltere'deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını açıklamıştı.

Buna göre; 2021 senesinde mevcut Civic Sedan modelinin imalarının sona ermesi ile beraber Türkiye'de, otomobil imalat operasyonu sona erecek.

"PİYASA DİNAMİKLERİ ETKİLİYOR"

Mesele ile alakalı değerlendirmesinde Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, "Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik olaylara liderlik etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye'deki otomobil imalat operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor." dedi.

BİN 100 ÇALIŞANI VAR

Tsumura ayrıca, karardan etkilenen personellere tekrar istihdam desteği de dahil olmak üzere her türlü desteğin verileceğini açıkladı. Firma yaklaşık 1.100 kişiyi çalıştırıyor.

Öte taraftan Honda, araç ithalatı ve dağıtımını içeren operasyonlarını aralıksız olarak sürdürecek. Ayrıca motosiklet operasyonları, bu karardan etkilenmeyecek.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal