Otomobil devinden ortalığı karıştıracak karar: 2026 yılından itibaren devreye alınacak

Dünyanın önde gelen otomobil devlerinden Audi’den ortalığı sarsacak bir karar geldi. Alman otomotiv markası 2026 yılından itibaren sadece elektrikli araç üretimi yapacağını açıkladı.

22.12.2022-16:24 - (Son Güncelleme: 22.12.2022-17:36)

Alman otomobil markası Audi’den son yıllarda artan elektrikli otomobil üretimini destekleyecek bir karar geldi. Dünya devinin aldığı karara göre, 2026 yılından itibaren sadece elektrikli Audi modelleri üretilecek. Şirket, elektrikli araç üretimine uygun olarak fabrikalarını güncelleyeceğini de duyurdu. Audi 2033 yılına kadar içten yanmalı araç modellerinin ürün listelerinde yer almayacağını bildirdi.

Çalışanlara dev yatırım

Haber Global’de yer alan habere göre; Audi, 2025 yılına kadar 500 milyon euroluk bir yatırımla tüm çalışanlarını elektrikli otomobil konusunda eğitim verecek.

Audi Elektrikli Otomobil Üretimi

Dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarda elektrikli otomobil üretilecek

Şirketin Böllinger Höfe (Almanya) ve Brüksel (Belçika) tesislerinde şu anda elektrikli otomobillerin üretimi gerçekleşiyor. Ingolstadt (Almanya) tesisinde ise önümüzdeki yıl Audi Q6 e-tron üretimine geçilecek. 6 yıl içinde ise Neckarsulm (Almanya), San José Chiapa (Meksika) ve Győr (Macaristan) tesislerinde de elektrikli modeller üretilecek.

Audi ve Çinli ortağı FAW'ın Çin'de yapımı devam eden bir üretim tesisi bulunuyor. Buranın inşaatının da 2024 yılında bitmesi hedefleniyor. Çin'deki bu tesis markanın tamamen elektrikli Audi modellerinin üretildiği ilk fabrika olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal