Otomobil devi Daihatsu’dan hile itirafı: Tüm araç sevkiyatları durdu

Japon otomotiv firması Daihatsu, Toyota markası adı altında satılan 88 bin otomobilin yan çarpışma güvenlik testlerinde hile yaptığını duyurdu. Yapılan bu açıklama sonrası firma üzerinden yapılan tüm araç sevkiyatlarının durduğu bildirildi. İşte detaylar…

21.12.2023-09:49 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-17:46)

2016 yılında Toyota Motor ile yüzde 100 bağlı ortaklık anlaşması imzalayan Japon otomotiv markası Daihatsu, güvenlik testlerine hile karıştırdığı ve bundan ötürü de hem denizaşırı hem de Japonya'daki araçlarının sevkiyatını durduracağını açıkladı.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı bulguları teslim aldı

Gazetenin haberine göre, ismini vermek istemeyen kaynaklar, Daihatsu'nun skandalını soruşturan bağımsız birim bulduğu bulguları Japonya Ulaştırma Bakanlığı'na bugün teslim etti.

Daihatsu ile Toyota ortak basın toplantısı yapabilir

Daihatsu'dan bir açıklama gelmezken bugün iki markanın ortak basın toplantısı düzenleyip konuya açıklık getireceği belirtildi.

Toyota Daihatsu

Üretilen ve üretilmekte olan araçlarda hile iddiası

Daihatsu'nun şu anda üretimde olan tüm modellerinin yanında geçmişte ürettiği bazı otomobillerin de güvenlik testlerinde hile yapıldığı tespit edildi.

Çoğu Toyota markası adı altında üretildi

Daihatsu, Nisan ayında çoğu Toyota markası altında satılan 88 bin küçük otomobil için gerçekleştirilen yan çarpışma güvenlik testlerinde hile yaptığını açıkladı.

İhbarcı bir isim sayesinde öğrenildi

Daihatsu, bir ihbarcının durumu rapor etmesinin ardından yanlış yapılan testleri keşfettiklerini belirtirken sorunu düzenleyici kurumlara bildirdiklerini açıkladı. Marka etkilenen modellerin sevkiyatlarını da durdurduğunu duyurdu. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal