Otobüs fiyatlarına zam mı geldi, otobüs bilet fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı ve yaz tatili için şehirlerarası otobüs bileti almak isteyen kişiler otobüs bilet fiyatlarına zam gelip gelmediğini merak ediyor. Peki Otobüs fiyatlarına zam mı geldi, otobüs bilet fiyatları ne kadar? Soruların yanıtları haberimizde...

17.06.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-17:02) Otobüs fiyatlarına zam mı geldi, otobüs bilet fiyatları ne kadar?

Son bir kaç gündür aşırı bir şekilde zamlanan akaryakıt fiyatları sonrasında bir çok otobüs firması gidiş - dönüş bileti satmama kararı aldı. Zamların art arda gelmesi sebebiyle zor durumda olan otobüs firmalarının akaryakıt fiyatlarına ve döviz kuruna göre bilet fiyatlarını güncelleyeceği öğrenildi. Kurban Bayramı öncesinde şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında ise vatandaşı bir kez daha üzecek bir gelişme yaşandı. 

Otobüs fiyatlarına zam mı geldi, otobüs bilet fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı’nın başlamasına daha 3 haftalık bir süre olmasına rağmen vatandaşlar fahiş zam korkusu sebebiyle biletlerini şimdiden almaya başladı. Akaryakıt fiyatlarının 30 TL’ye dayanması sebebiyle vatandaş ve otobüs firmaları farklı dertlerden muzdarip olmaya devam ediyor.

Otobüs bilet fiyatlarına zam

Bayram öncesinde otobüs bilet fiyatlarına yüzde 30-50 arasında zam yapan firmaların otobüs fiyatları firmadan firmaya ve mesafeden mesafeye değişiyor. 1,5 ile 2 saat arasında değişen mesafelerde fiyat 120 TL olurken, 20 saat ve üzerindeki yolculuklar için firmalar 650 TL - 750 TL arasında bir fiyat talep ediyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal