ÖSYM’den sınav takvimine yönelik deprem değişikliği

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin sonrasında ÖSYM, olağanüstü hal kapsamına alınan illerin sınav koordinatörleriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, ÖSYM sınav takviminde yer alan en yakın tarihli sınavın nisan ayı başında yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi sınavı olduğu anımsatarak, bu sınava yönelik mart ayının başında ek başvurular alınacağını belirtti.

01.03.2023-11:39 - (Son Güncelleme: 01.03.2023-17:52) ÖSYM’den sınav takvimine yönelik deprem değişikliği

Adayların ek başvuruda istedikleri yeri tercih edebileceği altı çizilirken, ek başvurulardan ise ücret alınmayacağı belirtildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, toplantı sırasında yaptığı konuşmada, yüzyılın felaketinin yaralarını el birliğiyle saracaklarını ifade etti.

Ek başvuru yapılabilecek 

Sınav takvimine yönelik olarak bilgi veren Ersoy,  "ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek." şeklinde konuştu.

Deprem bölgesindeki bazı bölgelerin terk edildiğini öğrendiklerini söyleyen Ersoy, "Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak." dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal