ÖSYM YKS sınav yasak listesi 2022

Bu hafta gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı öncesinde sınava girecek olan adaylar üniversite sınavında nelerin yasak olacağını araştırmaya başladı. Peki YKS sınavında neler yasak olacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

15.06.2022-22:38 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-22:38) ÖSYM YKS sınav yasak listesi 2022

Bu hafta pazar günü gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) girecek olan adaylar sınavda nelerin yasak olacağını araştırmaya başladı. Sınav yapılacak binaya girişte polisler tarafından yapılan aramalarda yasaklı olan araç ve gereçleri merak ediyor. ÖSYM sınav zamanlarında bazen sinyal kesici kullanabilir. Sınav binaları ve sınav salonları ÖSYM tarafından kamera ile izlenebilir. Sınav görevlilerinin tutanaklarında kamera kayıtları delil olarak kullanılır. Sınav binasına girişlerde yoğunluk oluşmaması adına adayların çanta ve benzeri eşyaları sınava gelirken getirmeleri metal aksesuar takmaları ve sade kıyafetler giymeleri önerilir. 

ÖSYM yasaklılar listesi

YKS sınavı yasak listesi 

Üniversite sınavlarında girişlerde hiçbir eşya emanet olarak kabul edilmediği için sınava girecek adayların bazı araç ve gereçleri yanlarında bulundurmamaları gerekir. Bu araç ve gereçler şunlardır: Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat(kol saati ve her türlü saat), Bluetooth cihazları, kulaklık, küpe, kolye, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, anahtarlık, araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, boncuklu ve boncuksuz toplu iğne, para, anahtar, ulaşım kartı, kemer, tel toka, piercing, çağrı cihazları, telsiz, fotoğraf makinesi, güneş gözlüğü, banka-kredi kartı, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi elektronik cihaz, hesap makinesi, bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, delici ve kesici aletler, silah ve benzeri teçhizat, kalem, silgi, kalemtraş, her türlü müsvedde kağıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, pergel, açı ölçer, cetvel, eşarp makinesi, yiyecek, içecek (şeffaf etiketi çıkarılmış pet şişe hariç), kutu şişe, ilaç. 

Ayrıca; Engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sınava engeli/sağlık sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenlerin, kılavuzda yer alan “Engelli-sağlık sorunu olan adaylar ve sağlık durumu- engel bilgi formunun doldurulması” maddesini dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekmektedir.

Tüm adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan sınav uygulamalarına ilişkin güvenlik tedbirlerine uymak zorundadır. 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal