ÖSYM YDS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır? 2022 YDS sınav giriş belgesi alma işlemleri

ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'na (YDS) girişler için gerekli olan sınav giriş belgesi, sınava az bir zaman kala nasıl alınacağına dair yapılan sorgulamaların arasında yer aldı. İşte, 2022 YDS sınav giriş belgesi alma işlemleri..

23.06.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-11:55) ÖSYM YDS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır? 2022 YDS sınav giriş belgesi alma işlemleri

Yabancı dil seviyesinin belirlenmesi amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınavına az bir zaman kala adayları sınav heyecanı sardı. Her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde uygulanan YDS sınavına binlerce aday katılır ve eğitimleri için çok fazla gerekli olan sınavda başarı göstermeye çalışır.

Yüksek lisans, lisans, doçentlik, tıpta uzmanlık, diş hekimliği ve daha bir çok sayıda uzmanlık gerektiren sınavlara girebilmek için YDS sınavına katılma zorunlu hale getirilmiştir. 2022 YDS sınavı başvurusunu tamamlayan adaylar bu yıl yapılacak sınavı dört gözle beklerken aynı zamanda sınava giriş belgesi ile ilgili sorgulamalarını da gerçekleştiriyorlar.

ÖSYM YDS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır

2022 YDS sınav giriş belgesi alma işlemleri

YDS sınavına girecek olan adaylardan sınav salona girerken yanlarında YDS sınav giriş belgesi, kimlik belgesi ve buna denk olara pasaport ya da ehliyet gibi belgelerini bulundurmak zorundalar.

2022 YDS sınavına az bir zaman kala adaylar, sınav giriş belgelerini çıkararak hazır bulunmak istiyorlar. Bu nedenle 'ÖSYM YDS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır?' şeklindeki sorularına yanıt arıyorlar.

Sınav giriş belgeleri bilindiği üzere ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden alınıyor. Sizlere vereceğimiz bağlantıya giriş yaparak sayfayı açmanız ve açılan sayfaya da T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecek. Bilgilerin doğruluğu halinde çıkan sayfa üzerinde yer alan 'Başvurularım' kısmına tıklayarak başvuru yaptığınız YDS sınavını seçerek sınav giriş belgesinin bir çıktısını alabilirsiniz.

Sınav giriş belgenizde YDS'ye hangi okulda, hangi binada ve hangi sırada gireceğiniz yazıyor. Bu belgeye erişim sağlayabilmeniz için ise 'https://ais.osym.gov.tr/ adresine giriş yapmanız yeterli.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal