ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? Yeni ÖSYM Bayram Ali Ersoy hayatı ve biyografisi

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Prof. Dr. Halis Aygün’den boşalan ÖSYM Başkanı koltuğunun yeni sahibi Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy oldu. Peki ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? İşte yeni ÖSYM Bayram Ali Ersoy hayatı ve biyografisi...

04.08.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-09:17)

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak 4 Ağustos 2022 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren karara göre geçtiğimiz günlerde görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine ÖSYM Başkanı olarak Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Bu gelişme ile beraber yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy hakkında yapılan araştırmalar hızlandı. Peki ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?

1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yüksek lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Dr. Ersoy, 2012 yılında doçent, 2017 yılında ise profesör unvanlarını aldı.

ÖSYM yeni başkanı

 Yeni ÖSYM Bayram Ali Ersoy’un Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

2017’den beri  Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapan Ersoy, 2017 - 2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı görevlerini üstlendi. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2020 Matematik Bölüm Başkanlığı görevine devam ediyordu. 

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM’nin yeni başkanı olarak görevine devam edecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal