ÖSYM 2020 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim branş bazında sıralamalar güncelledi

ÖSYM'den önemli bir açıklama geldi. 2020 yılında KPSS lisans, ön lisans ve Ortaöğretim branş bazında sıralamaların güncellenmesinin ardından 2020'de sınava giren adayların yeniden branş bazında KPSS sıralarını kontrol etmeleri gerektiği duyuruldu.

27.05.2022-18:41 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-18:41) ÖSYM 2020 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim branş bazında sıralamalar güncelledi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nden 2020 yılında Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'na giren adaylar için önemli bir duyuru geldi. 25 Mayıs Çarşamba günü yayınlanan duyuruda 2020 KPSS'sinin branş bazında sıralamalarını güncellediğini duyurdu. 2020 KPSS'ye giren lisans, ön lisans ve ortaöğretim adaylarının yeniden branş bazında sıralamalarını kontrol etmeleri istendi.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda bu sıralamaya bakmak isteyen adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (https://ais.osym.gov.tr) giriş yaparak güncellenmiş olan branş bazındaki sıralamasını öğrenebileceği aktarıldı.

Branş bazında sıralamalar; adayların kendileriyle aynı alanda sınava girmiş olan diğer adaylarla kendi başarı durumlarını değerlendirmeleri ve bu alanda bilgi edinmeleri için kurulmuş bir hizmet olup, adayların karşılarına çıkan sayfada bulunan tüm bilgilerin ÖSYM sisteminde yer alan bilgiler doğrultusunda hazırlandığını ve de bu sayfanın kesinlikle bir belge niteliğinde olmadığı ifade edilmiştir. 

Görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı gibi tüm bilgiler ÖSYM sisteminde yer alan bilgiler dahilindedir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın gerçekleştirdiği öğretmen alımları için KPSS P10, P120 ve P121 puan türlerine bakılmaktadır. MEB'in yaptığı öğretmen atamalarıysa şu bilgiler göz önüne alınarak yapılmaktadır:

-  Alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları

- Mezun olduğu yıllar ve öncelikleri

- TTK kararlarına göre kontrol edilerek ve

- Adayların alan bazındaki başvuruları

Öğretmen atamaları bu bilgiler dahilinde yapıldığından dolayı öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerinin kontrolünü sağlarken bu sıralananları esas almalıdır.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal