Osmanlı İnşa Etmişti! Trump'ın Adı Veriliyor

Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yolculuk vaktini ortalama 1,5 saatten 28 dakikaya indiren tartışmalı hızlı tren projesinin ana bölümü bitti.

01.11.2018-15:39 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-15:28) Osmanlı İnşa Etmişti! Trump'ın Adı Veriliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabullenme ve büyükelçiliğini taşıma kararını vermesinden sonra tepkileri üzerine çekerken İsrail ise Trump'ın desteğine güvenerek, cüretkar ve kimseyi tanımayan açıklamalara imza atıp minnet gösrerisinde bulundu.

Yisrael Katz, bu kararın Trump'ın, geçtiğimiz sene Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak göstermesi sebebi ile verildiğini belirtip, 'Duvar, Yahudi insanlar için kutsal bir mekan ve Trump'ın cesur ve tarihi Kudüs kararından sonra, isminin istasyona verilmesi kararını verdim' demişti.

OSMANLI ZAMANINDA YAPILMIŞTI

Kudüs'te yerin 80 metre altındaki bir istasyondan başlayan 57 kilometrelik hat, Osmanlı zamanında 126 sene önce yapılan hattın yerini alacak.

Yapımına 17 sene önce başlanan ve 2 milyar dolar maliyeti olan hattın 40 kilometresi tünellerden meydana geliyor. Hat için 9 köprü yapılmıştı.

Fakat Filistinliler, İsrail'e girme hakları bulunmadığından dolayı bu treni kullanamayacak. Filistinliler bununla birlikte, hattın geçtiği bölgedeki arazilerini de kullanamayacabileceklerini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal