Osmanlı Arşivinin Kayıp Belgeleri Sahafta Bulundu: Çöpten buldum, 25 Yıldır Koruyorum

İstanbul Kadıköy'de polisin bir sahafa yaptığı operasyon ile Osmanlı arşivlerinin kayıp 12 'Kadı Hücceti' ele geçirildi.

12.07.2021-15:57 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-15:57) Osmanlı Arşivinin Kayıp Belgeleri Sahafta Bulundu: Çöpten buldum, 25 Yıldır Koruyorum

Emniyette ifadesi alınan sahafın sahibi L.S., Osmanlı arşivlerinin kayıp 12 'Kadı Hücceti'ni Kastamonu'da çöpte bulduğunu 25 yıl boyunca koruduğunu iddia etti.

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı'nın ihbarı ile İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri L.S. isimli sahafın Kadıköy Caferağa'daki iş yerine operasyon yapıldı. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 12 adet Kadı Hücceti bu sahaf dükkanında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri tarafından aranan tarihi belgelerin, Kastamonu Vilayeti Cide Kazasında görevli Kadılar tarafından görülen davalara ait kararlara ait olduğu, "Kadı Sicili/Şeriye" olarak isimlendirildiği belirtildi.

''25 YIL BOYUNCA KORUDUM''

L.S. ‘nin verdiği ifadede belgeleri çalmadığını, Kastamonu'da bir çöp kutusunun içinde bulduğunu dile getirdi. Bu tarihi belgeleri satmadığını, 25 yıl boyunca muhafaza ettiğinin altını çizen L.S., yetkililere neden bilgi vermediği hususunda ise herhangi bir şey söylemedi.

Eserlerin önemli ve değerli tarihi belgeler olduğunu fark edince saklamaya karar verdiğini ifade etti. L.S., emniyetteki ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal