Osmaniye’de Teknolojiyi Kullanıp Serada Muz Üretecekler!

Türkiye’ de bir ilk gerçekleşti. Osmaniye’de yer alan organize sanayi bölgesine muz serası kuruldu.

03.10.2021-11:12 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-11:12) Osmaniye’de Teknolojiyi Kullanıp Serada Muz Üretecekler!

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde muz serası kurularak Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. İlk hasadın ise Eylül ayında yapılması bekleniyor.

OSMANİYE’DE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE MUZ SERASI KURULDU

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberine göre Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Türkiye'de bulunan OSB'ler arasında bir ilke imza attı. OSB'nin yeşil alanının kamyonlarla çekilen topraklarla doldurulması sonucu 20 bin metrekare alana 19 bin metrekaresi kapalı olmak üzere son teknolojinin kullanıldığı muz serası kuruldu. . İlk hasadın ise Eylül ayında yapılması bekleniyor. Seraya 4 bin 600 adet muz fidanı dikildi. Muz serasındaki çalışmaları yerinde incelemek için ziyaret gerçekleştiren Vali Erdinç Yılmaz, OSB Müdürü Musa Gönül'den sera hakkında bilgiler aldı.

İLK HASADIN EYLÜL AYINDA YAPILMASI HEDEFLENİYOR

OSB Müdürü Musa Gönül açıklamasında ‘20 bin metrekarelik bölgede 19 bin metrekarelik kapalı alanda muz serası kurduk. Seraya 4 bin 600 muz fidanı diktik. 2022 yılının Eylül ayında ilk ürünün alınmasını hedefliyoruz. Ürünlerin pazarı da hazır durumdadır’ ifadelerine yer verdi.

SON TEKNOLOJİ İLE DONATILMIŞ

Muz serasındaki incelemelerinin ardından konuşan Vali Erdinç Yılmaz açıklama gerçekleştirdi. Vali Yılmaz açıklamasında ‘Sanayi ürünlerinin üretildiği Organize Sanayi Bölgemizin aynı zamanda yeşil olmasını arzu ediyoruz. Çok güzel bir muz serası oluşturduk, güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Son teknoloji ile donatılmış bir tesis oluşturuldu. Osmaniye'mize çok büyük ve güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Buradan Organize Sanayi Bölgemize ciddi bir gelir elde edeceğimize inanıyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde böyle bir projeyi, OSB Yönetim Kurulu olarak işadamlarımızın da desteğiyle, gerçekleştirmiş olduk. OSB Yönetim Kuruluna ve destek veren işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Seranın diğer Organize Sanayi Bölgelerine örnek olacağını düşünüyorum’ dedi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal