Osmangazi Köprüsü ve İzmir - İstanbul otoyolu hakkında önemli açıklama geldi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu!

İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşüren yeni yol için çalışmalar başlarken Osmangazi Köprüsü ve İzmir - İstanbul otoyolu için Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda 5 - 11 Temmuz arasında toplamda 2,5 milyon saat tasarruf edildiği belirlendi.

14.07.2022-18:48 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-18:48) Osmangazi Köprüsü ve İzmir - İstanbul otoyolu hakkında önemli açıklama geldi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu!

Kurban Bayramıyla beraber sıklıkla kullanılan İzmir-İstanbul otoyolu için araştırmalar başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada Osmangazi Köprüsü'nün Türkiye'deki önemine değindi. İzmir otoyolu için yapılan hesaplamalar Karaismailoğlu tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Arife günü 80 bin 624 araç Osmangazi Köprüsü ile körfezi 6 dakikada geçti

8 Temmuz 2022 tarihinde rekor geçiş yaşanan Osmangazi Köprüsü üzerinde hesaplamalar yapıldı. Bakan Karaismailoğlu, Körfezi otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek bir buçuk saati, feribot ile geçmek ise 45 ila 60 dakika sürüyordu. Yoğun günlerde bekleme süresi saatleri buluyordu. Saatler süren yolculuk Osmangazi Köprüsü ile sona erdi. 4-11 Temmuz tarihleri arasında köprüden toplam 435 bin 859 araç geçişi gerçekleşti. 8 Temmuz’da yani arife günü 80 bin 624 araç ile köprüde geçiş rekoru kırıldı” ifadelerini kullandı. 

İzmir - İstanbul otoyolu

Karaismailoğlu, otoyollar beraber zamandan tasarruf edildiğinin altı çizilirken araç başına ortalama olarak 7,5 saat, toplamda ise 2,5 milyon saat tasarruf edildiği gündeme geldi. Yapılan tasarrufla beraber miktar 85 milyon olarak kayıtlara geçti. 

İzmir - İstanbul otoyolunun dikkat çeken özelliği ise 426 kilometre olan mesafe 384 km olarak kayıt edildi. 42 km kısaltılmaya gidilen bu yol için süre ise 3.5 saate düşürüldü. Karaismailoğlu, projenin en önemli kesimini oluşturan Osmangazi Köprüsü ile körfezin 6 dakikada geçildiğine vurgu yaptı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal