Osman Kavala Mahkemeye Çıkacak

Osman Kavala "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" kabahatinden mahkemeye çıkacak.

18.12.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 18.12.2020-17:16) Osman Kavala Mahkemeye Çıkacak

Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Gezi Parkı hadiseleriyle ilgili davada yargılanmış ve beraatine karar verilmişti. Özgür bırakılmasına karar alınan Osman Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili başka bir tahkikat olduğu gerekçesiyle itirazı sebebiyle hapishaneye çıkamadan tekrar tutuklanmıştı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE YİRMİŞER SENE HAPİS

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili tahkikat çerçevesinde tutuklanan Osman Kavala ve ile ilgili yakalama kararı verilen CIA eski danışmanı Henri Barkey ile ilgili, ''cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ile ''devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile yirmişer sene hapis talebiyle düzenlenen iddianame çerçevesinde yargılanma süreci bugün başlanacak.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak olan ilk mahkeme tutuklu zanlı Osman Kavala’nın savunma yapması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal