Osman Gazi tarihte ne zaman öldü, nasıl öldü? Osman Gazi'nin çocukları ve isimleri

Kuruluş Osman dizisini yakından takip edenler Osman Bey'in ne zaman, nerede öldüğünü araştırıyor. Peki, tarihte Osman Bey ne zaman kaç yaşında ölmüş?

20.04.2022-20:42 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-20:42) Osman Gazi tarihte ne zaman öldü, nasıl öldü? Osman Gazi'nin çocukları ve isimleri

ATV ekranlarında izleyici ile bir araya gelen 'Kurtuluş' dizisinden sonra bir çok kişi Osmanlı tarihini, kuruluşunu, Osman Bey'i araştırmaya ve merak etmeye başladı. Osmanlı Devleti'nin kurucusu ve ilk padişah olarak bilinen ve kabul edilen Osman Bey 1258 senesinde Söğüt'te dünyaya gözlerini açmıştır. Dedelerinin kaynaklara göre Süleyman Şah ve Gündüz Alp olduğu bilinmektedir ve dedesi Gündüz Alp'in Kayı Beyi olduğu söylenmektedir. Babası Ertuğrul Gazi ve annesi de Halime Hatun olarak bilinmektedir. 1299 yılına kadar uç beyi olan Osman Bey, daha sonra Söğüt ve Domaniç bölgelerinde Osmanlı Beyliği kurmaya karar vermiştir. Daha sonra ise bağımsızlığı ilan edebilmiştir. Bazı tarihçilere ve tarih kitaplarına göre bağımsızlığını 1302 senesindeki Koyunhisar Muharebesi ile kazanmıştır. Babası Ertuğtul Bey 90 yaşlarında yani 1281 yılında dünyaya gözlerini kapatmıştır.

Osman Bey Kimdir

O zaman 'damla illeti' olarak bilinen Gut Hastalığı nedeni ile beyliğini oğlu olan Orhan Bey'e devretmiştir. Fakat Osman Bey'in tam olarak hangi tarihte vefat ettiği ve oğluna tamamen beyliği devrettiği halen bilinmemektedir ve tartışma konusudur. Osman Bey'in; Orhan Gazi, Alâeddin Ali Bey, Çoban Bey, Hamid Bey, Bazarlu Bey, Melik Bey ve Fatma Melek Hatun adında 7 çocuğu bulunmaktadır. Osman Gazi'nin türbesi şu an Bursa'da Tophane ilçesindedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal