Oscar Ödülleri'nde Kural Değişikliği

Oscar Ödülleri coronavirüs pandemisi nedeniyle kural değişikliğine gitti. Akademi yapılan toplantıyla Oscar'a hangi filmlerin katılabileceği ve kategoriler konusunda önemli kararlar aldı.

29.04.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-09:27) Oscar Ödülleri'nde Kural Değişikliği
Dünyada 3 milyon 100 binden fazla kişiyi etkileyen coronavirüs, beklendiği gibi Oscar Ödülleri'ne de yansıdı.

Pandemi nedeniyle sinema salonlarının kapatılması, iptal edilen filmler ve festivallerden sonra Akedemi değişikliğe gidilmesine karar verdi.

Daha önce, bir filmin Oscar'a aday olabilmesi için, Los Angeles'ta en az 7 gün boyunca ve üçer seans olarak gösterim şartı vardı. Sadece bu yıl geçerli olmak üzere Akademi bu kuralında değişikliğe gitti ve diğer bütün şartlar yerine getirilmek koşuluyla gösterim şartını kaldırdı.

Buna göre, Oscar Ödülleri'nde doğrudan dijital platformlarda yayınlanan filmlerin de değerlendirmeye alınmasına karar verildi. Salonlar açıldıktan sonra vizyona giren filmler için yine eski kural geçerli olacak. Burada da ufak bir kural esnemesi yapılacak ve başka şehirlerde olabilecek kısıtlı gösterimler de değerlendirmeye alınacak.

Ayrıca Ses Miksajı ve Ses Kurgusu dalında iki ayrı ödül veren Akademi, artık ses dalında tek ödül vereceğini bildirdi. Orijinal müzik dalında ise, yüzde 60 özgün olma şartı bulunuyordu, bu şart devam filmlerinde yüzde 80 olarak revize edildi.

93. Oscar Ödül Töreni, 28 Şubat 2021 gecesi ABC ekranlarından canlı yayınlanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal