Oruçluyken Baş Ağrısını Geçirmenin Yolları

Ramazan aylarında en çok görülen rahatsızlıklarından biri olan baş ağrısının birçok sebebi bulunmaktadır. Kişinin psikolojik ve bedeni durumuna göre değişen ağrılar için birçok çözüm yolu geliştirilmiştir. Peki bu ağrılar nasıl geçer? İşte detaylar…

20.08.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:53) Oruçluyken Baş Ağrısını Geçirmenin Yolları

Ramazan ayında sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız, iftara kadar olan sürede ses ve görüntünün sizi yormayacağı bir odaya geçerek karanlık ve sessiz bir ortamda dinlenmelisiniz.

BOL SU İÇİN

İftar olduğu zaman sıvı tüketimine dikkat ederek bol bol su içmeye çalışın. Açken kaybedilen su miktarı baş ağrısına sebep olmaktadır.

DENGELİ BESLENİN

İftardayken yiyeceğiniz her besine dikkat etmelisiniz. Her türlü vitaminden alarak dengeli bir şekilde beslenirseniz baş ağrınız yavaş yavaş azalacaktır. Daha çok protein ağırlıklı besinler tüketerek, yağlı gıdalardan uzak durmalısınız. Ramazan ayında abur cubur gibi şekerli gıdalar sağlığınızı olumsuz etkileyerek vücudun dengesini bozacaktır. Daha hafif yemekler tüketmelisiniz. Özellikle çorba ağırlıklı beslenme harika bir tercih olacaktır.

MASAJ YAPIN

İşaret parmağı ve başparmağının arasındaki dokuya yavaş yavaş masaj yaptığınızda, kan damarlarını harekete geçirmiş olacaksınız. Baş ağrınız hafifleyecektir.

BAŞ AĞRISINA NEDEN OLAN GIDALARDAN UZAK DURUN

Hazır et, sosis, salam gibi gıdalar migreni tetikleyerek şiddetli baş ağrılarına neden olmaktadır. Bu tarz besinleri azaltarak karbonhidrat, protein ağırlıklı beslenmeye çalışın.

OMUZ VE BOYUN EGZERSİZLERİ YAPIN

Eğer başınız ağrıyorsa omuz ve boyun bölgenize yavaş hareketlerle masaj yaptırın. Sinir sistemi harekete geçeceği için baş ağrısı azalacaktır. Aynı zamanda nefes ve gevşemeye yönelik egzersizler bedeni daha dirençli bir hale getirecektir.

DİKKATİ FARKLI YÖNE ÇEKİN

Başınız ağrıdığında sürekli bu durumu düşünmek yerine sizi mutlu edecek, kafanızı dağıtacak etkinliklere yönelmelisiniz. Ramazan ayında baş ağrısı yaşadığınızda yemek yiyemeyeceğiniz için başka konularla ilgilenmelisiniz. Hoşunuza giden bir filmi izleyebilir, kitap okuyabilirsiniz. Aynı zamanda ormanda doğa yürüyüşleri yaparak kafa dinleme fırsatı elinizde bulunmaktadır. Sakin bir kumsala gidip güneşlenerek gün batımını seyredebilirsiniz. Odağı farklı yönlere çekmeniz başınızın ağrısını hafifletecektir. İftara kadar geçen zamanı sevdiğiniz yemekleri yaparak değerlendirebilirsiniz. Geleneksel yöntemlerden biri olan başı bezle bağlama olayı kısa süre bağlamında işe yaramaktadır. Aynı zamanda boyun, omuz ve kafa masajları sizi rahatlatarak baş ağrınızı hafifletecek unsurlardan biridir.

ŞİDDETLİ MİGREN AĞRILARINDA DOKTORA BAŞVURUN

Eğer baş ağrılarınız şiddetini arttırarak devam ediyorsa mutlaka bir uzmana görünerek uygun olan ilaçları almalısınız.

PSİKOLOJİK TEDAVİ ALIN

Oruçluyken Baş Ağrısı Nasıl Geçer: Eğer çok fazla düşünüp sorgulama yapıyorsanız başınızın ağrıma ihtimali çok yüksektir. Bunun için psikolojik bir tedaviye ihtiyacınız olacaktır. Uzman doktorla konuşarak ne tarz bir yol belirleyeceğinize karar verebilirsiniz. Eğer ağrılarınız şiddetlenerek artıyorsa mutlaka doktora görünerek bir ağrı kesici almalısınız. Dışardan aldığınız ne olduğu bilinmeyen ilaçları kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal