Ortaokulda sınıfta kalma ve sınıf tekrarı var mı? 2022 Lisede sınıfta kalma var mı?

Okulların tatile girmesine az bir zaman kaldı. Karne alacak olan öğrenciler heyecan içinde bekliyor. Devamsızlık ve ders notlarına göre karne alacak olan öğrenciler için sınıfta kalma var mı? sorusu akıllarda yer etti. İşte detaylar...

17.05.2022-17:58 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-17:58) Ortaokulda sınıfta kalma ve sınıf tekrarı var mı? 2022 Lisede sınıfta kalma var mı?

 

2021-2022 eğitim öğretim dönemi sona eriyor. Yaz tatili yapacak öğrencileri karne heyecanı sardı. Peki Ortaokul ve Lisede sınıfta kalma var mı? Sorularınızın cevabı haberimizde!

Ortaokulda sınıfta kalma var mı?

Koronavirüs ülkemizde var olduğundan beri okuldaki sınavlar dersler hep online şekilde yapılmıştı Bu durumdan dolayı sınıfta kalma devamsızlık gibi uygulamalar kalkmıştı. Fakat bu sene 9-10-11-12 sınıflardaki öğrenciler 3 dersin zayıf olması durumunda ve yıl sonu ortalaması 50'den düşük ise sınıfta kalacak.

MEB'in sık sorulan sorulara cevapları şu şekildedir;

Sınıf geçme nasıl olacak?

1. dönemdeki ders notları geçerli olacak. Sınıfta kalan öğrenciler başarısız ders durumuna bakılmaksızın zayıf derslerden sorunlu sayılarak bir üst sınıfa geçmeye hak kazanacak.

12. sınıflan nasıl mezun olunacak?

Diğer sınıftaki öğrenciler gibi 12. sınıflarında 1. dönem notları baz alınacak. Eğer başarısız dersi bulunuyorsa yıl sonunda düzenlenen sorumluluk sınavlarına girerek başarılı olması durumunda mezun olabilecekler.

Devamsızlıktan sınıfta kalır mıyım?

1. dönem dikkate alınarak devamsızlık sınırını aşan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Zayıfı olanlar mı sorumlu geçecek herkes mi?

Eğer not ortalaması 50 nin üstünde ise zayıfı olsa bile doğrudan üst sınıfa geçebilecek. Ama zayıfı olup başarı notu 50'nin altındaysa kaldığı derslerden sorumlu olarak üst sınıfa geçebilecekler.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal