Orta Gelirliye yönelik Konut Kampanyası’nın detayları belli oldu: Bakan Kurum ve Bakan Nebati canlı yayında açıkladı

Milyonlarca kişinin beklediği Orta Gelirliye yönelik Konut Kampanyası’nın detaylarını Bakan Nebati ve Kurum canlı yayında açıkladı. Faiz oranı ve şartlar belli oldu. İşte detaylar…

04.01.2023-11:18 - (Son Güncelleme: 04.01.2023-11:32) Orta Gelirliye yönelik Konut Kampanyası’nın detayları belli oldu: Bakan Kurum ve Bakan Nebati canlı yayında açıkladı

Geçtiğimiz haftalarda gündem olan Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası hakkında ki detaylar belli oldu. Canlı yayına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca kişinin beklediği kampanyaya dair tüm detayları açıkladı. 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın detayları belli oldu 

Canlı yayında bir araya gelen Bakan Nebati ve Bakan Kurum, orta gelirliye konut kampanyasında faiz oranının 0,69 oranından başlayacağını ve tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendiğini ifade etti. Büyük projeye ilk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olacağını dile getiren Bakan Kurum, kampanyanın 16 Ocak 2023 itibarıyla başlayacağını ve taksitler hane gelirinin %40'ını geçmeyeceğini açıkladı. 

Bakan Kurum ve Bakan Nebati’nin açıklamalarının satır başları; 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği orta gelirliye uygun konut kampanyasının birçok  vatandaşı ev sahibi yapacağını ifade eden Bakanlar; “Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut projesi olan "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi" ile 5 yıllık dönemde 500 bin sosyal konut yapmayı, 50 bin işyerini tamamlamayı hedefliyoruz.Gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel düzeyi açısından ülkemizi 3 bölgeye ayırdık” ifadeleri kullandıldı.

Orta Gelir Konut Projesi Kampanyası detayları

“Konut kampanyasında faiz oranı 0,69 oranından başlayacak”

Ev sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlar, proje kapsamında konut kampanyasında faiz oranı 0,69 oranından yararlanacakları ifade edilerek, “Programdan yararlanacak kişilerin bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmaması gerekmektedir. Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın ilk 3 yılda ödeyecek taksilerinin tutarının belirli bir kısmını bakanlık olarak biz üstleneceğiz. Vatandaşlarımızın refahını arttırmak için enflasyon ile amansız mücadele verdiğimiz şu dönemde net olarak vurgulamak isterim ki, piyasa gerçekleri dışındaki fiyatlara müsamaha göstermeyeceğiz” dedi. 

“Konut kampanyası 16 Ocak’ta başlayacak “

Bakan Kurum, büyük bir titizlikle çalışmaların devam ettiğini ve milyonlarca vatandaşın ev sahibi olacağını belirterek; Evi olamayan kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yeni kampanyalarımızla vatandaşımızı ev sahibi yapmayı planlıyoruz. İlk etapta 100 bin ailemizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Kampanyamız 16 Ocak itibarıyla başlayacak. Süreç için bir komisyon kuracağız. Taksitler hane gelirinin %40'ını geçmeyecek. Bu projelerle birlikte kira fiyatlarını da durdurmuş olacağız. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal