Orta Doğu sebep oldu: Altın fiyatlarında yükseliş rüzgarı esiyor!

Orta Doğu'da artan çatışma endişeleri, güvenli liman arayışlarını yeniden canlandırarak altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor. Ons altın, yeni güne 2 bin 376 seviyesinden başlarken, gram altın da ons altına paralel olarak yükseliyor.

18.04.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-16:06) Orta Doğu sebep oldu: Altın fiyatlarında yükseliş rüzgarı esiyor!

Pek çok kişi için "güvenli liman" olarak kabul edilen Altın fiyatları, bugün de artış eğilimini sürdürüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın sert ifadeleriyle, faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin ertelemesiyle küresel piyasalarda olumsuz bir hava hakim olduğunu belirtiyorlar. Orta Doğu'daki gerilimlerin artmasıyla birlikte Altın fiyatlarındaki yükseliş ivmesi devam ediyor. Ons altın, yüzde 0,74'lük bir artışla 2 bin 378 Dolar seviyesine yükseldi.

Gram Altın Fiyatları da ons altın ve Dolar/TL kuru hareketlerinden etkileniyor. Gram Altın, 2.482 Türk Lirası seviyelerinde alıcı bulurken, çeyrek altın ise 4.085 Türk Lirası seviyelerinden işlem görüyor.


‘Güvenli liman’ talebi etkili oldu

Altın Fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faizlerin uzun süre yüksek kalabileceği sinyaline rağmen yükseliş eğilimini koruyor. Bu yükselişte, altına olan "güvenli liman" talebinin etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar/TL kuru ise kademeli bir yükseliş trendinde ilerliyor. Dolar/TL, 32,5 seviyesinin üzerinde işlem görürken, Euro/TL de 34,84 civarında alıcı buluyor.

Piyasalar, veri gündemi ile kamu harcamalarında tasarruf önlemleri gibi yeni ekonomik adımları takip ediyor. Bugün, yurt içinde Merkez Bankası haftalık verileri ve mart ayı konut satış istatistikleri yakından izlenecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, planlanan tasarruf adımlarını detaylandırarak, Hazine ve Strateji Bütçe Başkanlığı'nın ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal