Ormanlarımız Yanıyor! Antalya'nın Ardından Mersin Kırıkkale ve Adana'da Orman Yangınları Çıktı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangınlarından ardından şimdi de Mersin ve Kırklareli'nde orman yangınları çıktı.

28.07.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-18:22) Ormanlarımız Yanıyor! Antalya'nın Ardından Mersin Kırıkkale ve Adana'da Orman Yangınları Çıktı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen korkunç yangınların ardından şimdi de Mersin ve Kırklareli'nde orman yangınları çıkmaya başladı. Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri içinde bulunan ormanlık alanda meydana gelen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 

AYNI BÖLGEDE 15 TEMMUZ TARİHİNDE DE YANGIN MEYDANA GELMİŞTİ

Edinilen bilgiye göre, iki ilçe sınırında bulunan Gülnar'ın Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen bir durumdan yangın meydana geldi. Gelen ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale başlatıldı. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Aynı bölgede, 15 Temmuz'da da orman yangını çıkmış, alevler yaklaşık 50 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınmıştı.

Diğer yandan Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde de yangın meydana geldi. Çıkan yangında 10 dönümlük ormandaki ağaçlar zarara uğradı. Uzunlar köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir durumdan gerçekleşen yangın, rüzgarın da etki etmesi ile giderek büyüdü. Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Kırıkkale, Balışeyh, Keskin ve Yahşihan belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

YANGIN 10 DÖNÜMLÜK ALANDA MEYDANA GELDİ

Bununla beraber Kırıkkale Valiliği tarafından söz konusu yangına ilişkin açıklama yapıldı. Gelen açıklamada, 10 dönümlük alanda yangının meydana geldiği belirtilerek 'Bugün saat 15.30 sıralarında Balışeyh ilçesi Uzunlar köyünde bulunan çam ormanlarında henüz tespit edilemeyen sebeple yaklaşık 10 dönümlük alanda yangın meydana gelmiştir. Nispeten seyrek çam ağaçlarının bulunduğu alanda meydana gelen yangın itfaiye ve orman işletme ekiplerimizin müdahalesi sonucu kontrol altına alınmıştır' bilgisi verildi.

BİR YANGIN HABERİ DE ADANA'DAN GELDİ

Bir yangın haberi de  Adana'dan geldi. Çukurova ilçesinde korkutan orman yangını meydana geldi. Çıkan yangına havadan ve karadan her türlü müdahale ediliyor. Salbaş mevkisinde bulunan ormanlık alanda, nedeni henüz belirlenemeyen bir durumdan yangın gerçekleşti. Panik halinde olan vatandaşlar çıkan yangını ekiplere haber verdi. Gelen ihbar üzerine, bölgeye söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile iş makinesi sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, bazı noktalara geçişe izin vermiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal