27.11.2020-12:36 (Son Güncelleme:30.04.2024-13:23)


1

Güney Afrika’da engelli olarak dünyaya gelen Ellie isimli genç, ormanda sadece meyve ve bitkilerle besleniyor. Afrimax TV televizyonunda açıklamalarda bulunan gencin annesi, daha önce beş çocuğunu doğumda kaybettiğini belirterek Ellie’nin Tanrı’dan bir hediye olduğunu söyledi.



2

Anne, köylerinde bulunan insanların sürekli Ellie’yi rahatsız etmeleri ve maymun demelerinden dolayı çok üzüldüğünü söyledi. Oğlunun yemek sevmediğini ve sadece muz yediğini söyleyen anne, konuşamayan oğlunun yaptığı tek şeyin insanlardan korktuğu için ormana kaçmak olduğunu belirtti.



3

Kaçan oğlunun peşinden gitmek zorunda kaldığını aktaran anne, ‘Bazen haftada 230 kilometre koşmak zorunda kalıyorum’ diye konuştu. Köylüler, ormanda yaşamak isteyen Ellie'yi vahşi hayvanların saldırısından korumak için ormandan uzakta tutmaya çalıştıklarını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını söyledi.



4

Anne, kafası tenis topu büyüklüğünde olan oğlu için, komşularının ‘Bu insan değil maymun’ sözlerine kulak asmadığını, beş çocuğunu kaybettikten sonra Ellie’nin yaşamasının Tanrı tarafından bir ödül olduğunu belirtti. Komşular, daha önce Ellie gibi birini hiç görmediklerini ve çocuklarının bu yüzden genci taciz ettiklerini söyledi.



5

Dünya üzerinde çok farklı özelliklere sahip olan insanlar yer alıyor. Onlardan biri de ‘Devekuşu halkı’ olarak adlandırılan kabile ve üyeleri. Zimbabwe'nin 'devekuşu halkı' olarak adlandırılan yerlilerinin sadece iki ayak parmakları bulunmakta. Zambezi Nehri Vadisi'nde yaşayan Vadoma kabilesi olarak bilinmekte.



6

Ayakları sadece iki parmaktan oluşuyor. Orta ayak parmakları yok ve ikisi ayak parmakları da çarpık. Vadoma kabilesi 'ektrodactyly' olarak adlandırılan nadir bir hastalıktan muzdarip ve bu durumun popülasyonun dörtte birini oluşturduğu biliniyor. Vadomalar arasında genetik havuz küçük olmasından dolayı bu genetik hastalık Vadoma'da yaygın olarak kalmakta. Çünkü üyelerin grup dışı bir evlilik gerçekleştirmeleri kabile yasalarına aykırı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr