Orman yangınından sonra ortaya çıktı: Kilosu 6 bin 500 TL

Geçtiğimiz yıl Adana’da meydana gelen orman yangını sonrası ortaya çıkan mantar köylülerin gelir kapısı oldu. Kilosu 6 bin 500 TL’den satılan mantar için talep yoğun. İşte detaylar…

29.03.2023-11:34 - (Son Güncelleme: 29.03.2023-11:43)

Geçtiğimiz yıl Adana’da meydana gelen orman yangını sonrası, köylülerin fark ettiği yeni bir tür olan kuzugöbeği mantarı 600 ile 6 bin 500 TL’den satılıyor. Büyük gelir kapısı olan kuzugöbeği mantarı köylüleri harekete geçirdi.

İHA’da yer alan habere göre; Geçen yıl yanan ormanlık alan yeniden yeşertilmeye başlandı. Ekiplerin tohum çalışması yağan yağmurlarla birlikte kendisini göstermeye başladı. Afet bölgesi ilan edilen alanda çıkan bir tür bölge halkını sevindirdi. Son zamanlarda kuraklık nedeni ile nadir görülen, tazesinin kilogramı 600 TL'den, kurutulmuşu 6 bin 500 TL'den satılan kuzugöbeği mantarı bu hafta etkili olan yağışların ardından yangının yaşandığı Kozan'ın Kızlarsekisi mahallesinde sınırlarındaki ormanlık alanda yeniden kendini gösterdi.

Kuzugöbeği mantar

Kilosu 6 bin 500 TL

Kuraklık nedeni ile son yıllarda nadir görülen kuzugöbeği mantarının yanan ormanda türemeye başlaması, köy halkını sevindirdi. Ellerine sopaları aladan vatandaş, ormanda her taşın altında mantar aramaya başladı. Kuzugöbeği mantarı arayan yöre sakinlerinden Ali Gök, "Yanık sahadaki mantarların toplamasını yapıyoruz. Bu mantar yurt dışına ihracata gidiyor. Bu mantarın ihracatı oluyor turizm bölgesinde de kullanıyor. Çok şükür şu an ormanımız yeniden yeşeriyor. Şimdi de kuzugöbeği mantarı ormanda fışkırtı. 500-600 TL arasında satılıyor. Bazen bir kilo bazen 5 kilo bulabiliyoruz bölge bölge değişiyor arıyoruz" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal