Orman Köylülerine Kredi Müjdesi! Faiz Alınmayacak

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenleme yapıldı. Bu çerçevede ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kurumları kredilerinden faiz işlenmeyecek.

08.08.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-11:40) Orman Köylülerine Kredi Müjdesi! Faiz Alınmayacak

Orman Genel Müdürlüğünün, 'Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Yönetmeliğe göre, belirtilen her türlü kredi müracaatı dilekçe, e-Devlet ya da kurumun resmi internet üzerinden gerçekleştirebilecek

Konu olan krediler verilirken, meseleyle alakalı eğitim görmüş ya da o meselede çalışanlar seçilecek. Aynı zamanda kentin dul ve yetimleri ile anne, baba, kardeşleri ve gaziler öncelikli bir şekilde kurasız kredilerden faydalandırılacak.

FAİZ YOK

Orman köylülerine verilen ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kurumları kredilerine faiz uygulanmayacak. Dış kaynaklı projeler çerçevesinde özel amaçlı kredi temin eden kurumlardan kaynak sağlanması durumunda, konu olan kaynaklar ve bunun karşılığı bütçeye eklenecek tutar, kaynak temin eden kurumun tahmin ettiği faiz miktarı ve başka koşullara uygun olarak kullandırılacak.

Borçlular, borçlarını taksitin tarihinden önce istedikleri tarihte kapatabilecek.

MÜCBİR SEBEPTE BİR SENE ERTELEME

Deprem, sel, doğal afet, salgın hastalık benzeri mücbir sebep durumlarında, kredi desteği sağlanan orman köylüleri ile kooperatiflerin 45 gün içinde istemeleri ve bölge müdürlüğü tarafından hazırlanacak raporun uygun bulunması durumunda, kredi taksitleri bir seneye kadar faizsiz bir şekilde ertelenebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal