Örgü Örmenin Yararları Bilim Adamlarını Şaşırtıyor!

Örgü örmek oldukça sıkıcı yada yararsız bir faaliyet olarak görülse de aslında o kadar yararı var ki bilim adamları buna şaşırıyor.

01.01.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-10:35)

Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda örgü örmenin pek çok yararını fark ettiler. Bunlardan biri de Alzheimer ve depresyondur.

ÖRGÜ ÖRMENİN YARARLARI

Erkekler, ilk başlarda kazak örmeye tepki gösterseler de, beyin işlevlerinin iyi çalıştığını ve unutkanlıklarının azaldığını gözlemlediklerini belirtiyorlar. Etraftakilerin eleştirilerine aldırmayan amca ve dedeler, ders saatlerinin haricinde akraba ve komşu ziyaretlerinde de örgü örmeyi devam ediyor. Kazak örerek Alzheimer’a meydan okuduklarını ve örgü örmenin unutkanlığa iyi geldiğini, zihinlerini dinçleştirdiğini belirtiyorlar. Örgü örmenin stresi azaltma ve Alzheimer’ı engellemesinin yanı sıra başka avantajları da var. Toronto’da yapılan araştırmada, örgü örmenin sigarayı bırakmada da etkili olduğu ortaya konulmuş. Üstelik, ellerdeki eklem iltihaplanmasına da örgü örmenin eller devamlı hareket halinde olduğu için iyi geldiği ifade ediyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, klinik olarak depresyondaki insanların yüzde 54’ünün örgü örme esnasında daha mutlu hissettikleri belirlendi. Bu araştırmada aynı zamanda kronik ağrı çeken 60 insanı da araştırdılar. Hastaların örgü örerek ağrıya odaklanmalarının azaldığı ve ağrıyı daha az hissettikleri ifade edildi. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal