Ordu'da şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi: Birçok ev sular altına kaldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, şiddetli yağış hayatı felç etti. İlçedeki kuvvetli yağış sonrası ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yağış sonrası derelerin taşması sonucu kümes hayvanları telef oldu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Şu an için mağdur veya sıkıntılı bir yerimiz yok" dedi.

18.07.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-15:31) Ordu'da şiddetli yağış hayatı durma noktasına getirdi: Birçok ev sular altına kaldı

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Ilıca Mahallesi'nden geçen Ilıca Deresi, gece başlayan ve sabaha kadar yoğun bir şekilde şiddetini hissettiren kuvvetli yağmur taştı. Taşkın sebebiyle 2 iş yeri ile 10 evi su bastı. İlçede bazı yollarda ve tarım arazilerinde heyelanlar gerçekleşti.

Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman mahallelerinde derelerin taşması sonucunda şehir merkezine yakın yerleri su bastı.

Sağanak yağış sebebiyle kümes hayvanlarının telef olduğunu belirten vatandaşlar, yağmurun bir anda bastırdığını, o yüzden hiçbir müdahalede bulunamadıklarını dile getirdi.

İhbarla bölgeye Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve AFAD ekipleri gönderildi. Ekipler, su basan noktalar ile ulaşıma kapanan yollar için çalışma başlattığını açıkladı.


Belediye Başkanından açıklama

Yağış öncesi alınan önlemlerin işe yaradığını dile getiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Yağış biraz daha devam etse; büyük bir tehlike, felaket olabilirdi. 2016 yılında yine bu bölgede, yaşadığımız sel afeti aklımızda. Onun için tedbirlerimizi daha önceden almıştık. Şu anda burada yağış nedeniyle kapanan menfezler ve yollar var. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Şu an için mağdur veya sıkıntılı bir yerimiz yok" şeklinde konuştu.


Kaymakam incelemelerde bulundu

Yoğun bir şekilde etkili olan sağanak yağış sonrası bölgede incelemelerde bulunan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Ilıca ve Yalıköy mahallelerimizde bulunan derelerde taşkınlar meydana geldi. Ekipler sahada çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğim dere kenarlarında bulunmamaları. Can kaybı yok. Maddi hasarlar meydana geldi” açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal