Ordu’da 154 Yıllık Cami Restore Edildi

Ordu'da bir buçuk asırlık cami restore edildi. Çaybaşı ilçesinde tamamı ahşap malzeme kullanılarak yapılan ve zorlu hava koşulları sonucu selde hasar gören cami restore edilerek tekrar ibadete açıldı.

19.04.2021-14:10 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-14:10) Ordu’da 154 Yıllık Cami Restore Edildi

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde selden kaynaklı hasar görmesinin üzerine tam 154 senelik cami restore edildi. İlçede, Çayır Mahallesi'nde bulunan ahşap caminin restorasyon çalışmalarının ardından aslına uygun şekilde yenilenen tarihi cami ibatede açıldı. 

ÇALIŞMALAR SEVİNÇLE TAKİP EDİLİYOR 

Çayır Mahallesi Muhtarı Ferhat Erkuş, camide gerçekleşen çalışmaları heyecanla gözlemlediklerini ve bu tarihin daha uzun seneler yaşayacak olmasından dolayı sevinçli olduklarını dile getirdi. 

CAMİMİZ 2017 YILINDA CİDDİ ZARARLAR GÖRDÜ 

‘Çayır camimiz, tüm ilçenin heyecanla beklediği bir restorasyon sürecini geride bırakmak üzere, artık sona gelindi. Camimiz 2017 yılında yaşanan sel afetinde çok ciddi zararlar gördü. Tarihi geçmişi 1800'lü yıllara dayanan camimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından çok özel bir çalışma yapılarak tepeden tırnağa restore edildi. Camimizin restore edilmesinde emeği bulunan belediye yetkililerine teşekkür ederim.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal