Ordu İl Sağlık Müdürü: Yoğun Bakım Servislerinde Artış Söz Konusu

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Vaka artışlarından kaynaklı olarak hastanelerimizin yoğun bakım servislerinde bir artış söz konusu. Süreci anbean takip ediyoruz.” dedi.

12.04.2021-17:46 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-17:46) Ordu İl Sağlık Müdürü: Yoğun Bakım Servislerinde Artış Söz Konusu

Ordu Valiliğinde 'KOVID-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel liderliğinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İlçe Kaymakamları video konferans ile, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katılım sağladı.

Toplantının başında, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu aracılığıyla bir sunum yapılarak, salgın döneminde yürütülen faaliyetler, yapılan testler, hastane kapasite dolulukları, yoğun bakım dolulukları, kontrol verileri, filyasyon ile aşı faaliyetlerine dair bilgilendirme yaptı.

Hastanelerin yoğun bakımlarında yoğunluk yaşandığına işaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, şu açıklamada bulundu:

''KRİTİK SEVİYEDE REZERV ALANLARI DEVREYE SOKACAĞIZ''

“Vaka artışlarından kaynaklı olarak hastanelerimizin yoğun bakım servislerinde bir artış söz konusu. Süreci anbean takip ediyoruz. Fatsa ve Ünye Devlet Hastanelerimizde hazırlıklarımız var. Rezerv alanlar oluşturduk. Yoğun bakım servislerimizde kritik seviyeye ulaştığımızda bu rezerv alanları devreye sokacağız. Bu arada rutin sağlık hizmetlerimizi ve ameliyatlarımızı da aksatmadan sürdürüyoruz”

Toplantıda Vali Tuncay Sonel de, açıklamasında ''Muhtarlarımız, devletimizin en ücra noktasındaki temsilcileridir. Onlarla bir toplantı yaparak, vatandaşlarımızın pandemi kurallarına riayet etmeleri ve aşılarını yaptırmaları konusunda muhtarlarımızdan yardım ve destek isteyelim. Muhtarlarımız da sahada olsunlar. Onlar, mahallelerini en iyi tanıyan, bilen kişilerdir. Konunun hassasiyetini, toplumun her kesimine izah etmeliyiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal