Öpüşmek orucu bozar mı? Oruçluyken eşle öpüşmek orucu bozar mı? Diyanet öpüşme oruç fetvası

Ramazan ayı süresince vatandaşlar oruç ile ilgili merak ettiği farklı sorularla Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan fetvalar alır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Diyanet'te her vatandaşın merak ettiği soruları eksiksiz ve tam olarak yanıtlar. Son günlerde oruç tutmaya hazırlanan vatandaşlar, 'Öpüşmek orucu bozar mı?' sorusunu yöneltmeye başladı. Peki, Oruçluyken eşle öpüşmek orucu bozar mı? İşte, Diyanet öpüşme oruç fetvası

31.03.2022-22:42 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-22:42) Öpüşmek orucu bozar mı? Oruçluyken eşle öpüşmek orucu bozar mı? Diyanet öpüşme oruç fetvası

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutan vatandaşların oruçlu olduğu zamanlarda dikkat etmesi gereken çok şey olduğunun da bilincindeyken yanıtlarını tam olarak bilmedikleri bazı soruları da olabiliyor. Böyle durumlarda Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen sorulara tam ve eksiksiz bir şekilde yanıtlayarak fetvalar veriyor.

Diyanet öpüşme oruç fetvası

Oruç tutma günlerine az bir süre orucu bozan durumlarla ilgili bilgi sahibi olamaya çalışıyor. Son günlerine en çok merak edilen sorularında biri 'Öpüşmek orucu bozar mı?' olurken Diyanet İşleri Başkanlığının bu sorunun haricinde sıklıkla sorulan 'Oruçluyken eşle öpüşmek orucu bozar mı?' sorusuna da fetva vererek yanıtladı.

Diyanet öpüşme oruç fetvası

Oruç tutmaya niyet eden bir kimse orucunu bozacak olan şeylerden kaçındığı gibi oruç tutarken edindiği sevabını da azaltacak bazı şüpheli durumlardan kaçınmak zorundadır. Ramazan süresi içinde oruca niyetli olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmak orucu bozarken, bu durum kişinin orucun hem kazasını hem de keffâretini ödemesi gerektiği belirtilir.

Yeme, içme ve cinsel ilişki yapmaktan uzak durma gibi nefsi durumlardan uzak durulmasını gerektiren oruçta bu gibi durumlara benzer davranışlarda bulunmanın da orucu bozduğu söylenir. 

Diyanet öpüşme oruç fetvası

Evli çiftler arasında ise yanaktan öpme ve satılma gibi durumların netice itibariyle çok doğal olan bir durum olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, bu duruma Hz. Peygamberin de müsaade ettiğini açıklar. Fakat, bu durumlarda tutulan orucun bozulmaması adına tek önemli şey eşlerin aşırıya gitmemesi olarak görülür. Eşlerin öpüşme noktasında sadece yanaktan öpmenin orucu bozmayacağı aktarılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal