OPEC kararı sonrası akaryakıtta hareketlilik: Bu geceden itibaren fiyatlar değişti

OPEC+ grubu tarafından petrol üretiminin günlük olarak azaltılması kararı alınması sonrası petrol fiyatlarında yükselişe sebep olmuştu. Türkiye’deki akaryakıt fiyatları bu kararı zam olarak pompaya yansıttı. Buna göre bu gece yarısından itibaren 67 kuruş arttı.

11.04.2023-10:03 - (Son Güncelleme: 11.04.2023-17:00)

OPEC harici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun Mayıs ayı itibariyle günlük 1,16 milyon varil üretim kesintisine gideceğini açıklaması petrol piyasasında deprem etkisi yarattı. Kararın ardından petrol fiyatlarında yükseliş görülürken, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarında da bu kararla beraber ilk değişim yaşandı. 

Benzinden sonra motorine de zam

5 Nisan'da benzine gelen 1 lira 12 kuruşluk zammın ardından bir zam da motorine geldi. Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 67 kuruş arttı.

Akaryakıt Motorine Zam

Motorin litresi ne kadar?

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul'da 21 lira 10 kuruşa, Ankara'da 21 lira 47 kuruşa, İzmir'de ise 21 lira 54 kuruşa çıktı.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS fiyat değişimlerini durdurma kararını almıştı

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı. (Kaynak: Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal