21.03.2024-13:14 (Son Güncelleme:21.03.2024-13:14)


1

Katy Perry - Çin

Katy Perry - Çin

Şarkıcının Taipei'deki konserinde Tayvan bayrağı giymesi üzerine Çin'e girmesi yasaklandı.



2

Alec Baldwin - Filipinler

Alec Baldwin - Filipinler

Yıldız isim, 2009'da katıldığı bir programda "Postayla sipariş edilen Filipinli bir gelin almayı" düşündüğünü söyleyerek şaka yapmıştı. Filipinler senatosunun üyeleri özür talep etti ve bunu yapmasına rağmen, "istenmeyen bir yabancı olarak görüldüğü" gerekçesiyle oyuncunun ülkeye girişi yasaklandı.



3

Justin Bieber - Çin

Justin Bieber - Çin

Şarkıcının, dünya turnesine çıkmadan önce Çin'e girişi yasaklandı. Çin hükümeti 2017'de "Justin Bieber yetenekli bir şarkıcı ancak Çin pazarında düzeni sağlamak ve Çin performans ortamını arındırmak için kötü davranışlara sahip sanatçıları işe almak uygun değil" dedi.



4

Selena Gomez - Çin ve Rusya

Selena Gomez - Çin ve Rusya

Instagram hesabında Dalai Lama ile gülerken bir kare paylaşan şarkıcının Çin'e girmesi yasaklandı. The Atlantic'in haberine göre, Gomez'in ülkedeki eşcinsel karşıtı yasalar hakkında konuşma yapma potansiyelinin olması üzerine Rusya'ya girişi engellenmişti.



5

Snoop Dog - Avustralya ve Norveç

Snoop Dog - Avustralya ve Norveç

2007 yılında Avustralyalı yetkililer, ağır silah ve uyuşturucu suçlamaları da dahil olmak üzere birkaç suçu olduğu için rapçinin girişine izin verilmeyeceğine karar verdi. Daha sonra, ülkede yasal olarak izin verilenden daha fazla nakit para taşıdığı için 2012 yılında Norveç'e girişi iki yıl süreyle yasaklanmıştı.



6

Lady Gaga - Endonezya

Lady Gaga - Endonezya

Pop yıldızının 2012 yılında ülkedeki üç grubun şarkıcının tarzını "kaba" olarak nitelendirmesi üzerine Endonezya'nın başkenti Cakarta'da sahne almasına izin verilmemişti.



7

Paris Hilton - Japonya

Paris Hilton - Japonya

Şarkıcı, 2010 yılında madde bulundurmayla ilgili suçunu kabul ettikten sonra evine dönmeden önce Tokyo'da altı saat boyunca sorguya çekildi.



8

Beyonce - Malezya

Beyonce - Malezya

Şarkıcı, bir grubun "Batılı seksi performansları" teşvik edeceği gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulunmasının ardından 2009 yılında Malezya'daki konser planlarını erteledi. Hayranlar yakın zamanda Malezya'nın dünya turu planlarına dahil olmadığını fark etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr