Onbinlerce Kişiye İndirimli Emeklilik Fırsatı Geldi!

On binlerce kişiyi sevindiren haber geldi. Emekli olmak isteyenler artık 29 bin TL yerine sadece 9 bin TL ödüyor.

05.09.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-10:59) Onbinlerce Kişiye İndirimli Emeklilik Fırsatı Geldi!

Yapılandırmanın eylül ayının sonuna dek uzatılmasıyla kredili emeklilik ile birlikte indirimli emekli olmanın da önü açıldı. Eski Bağ - Kur günleri daha indirimli olarak ödenerek emekli olunabilecek. 2 yıllık prim 29 bin lira değil, 9 bin lira olarak ödenecek.

Cumhurbaşkanı Kararı ile resmi gazetede yayımlanan karara göre, başvurular 31 Ağustos’ta sona erecek olan başvuru 1 ay süreyle uzatıldı. Daha önce 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’dan yararlanmak için yapılan başvuru ve ilk taksitinin ödeme süresi bir ay ileri alınmıştı.

Başvurular; vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler ve alacakları yapılandırılan çok sayıda idareye başvurular, 30 Eylül 2021 Perşembe tarihine kadar devam edecek.

Uzatılan yapılandırma yasasıyla birlikte pek çok kişi borçlarından kurtulurken milyonlarca sigortalının da emekli olma yolunda önü açılıyor.

Daha önce Bağ - Kur olanların günleri doldurularak borçları silinmişti. Bugün ayda 1234 lira ödeniyor. Normalde bunları tekrar emeklilikte kullanacak olanlar asgari ücretten hesaplanan parayı ödüyorlardı. Yeni düzenlemeyle ödenecek primlerde borçlu olunan tarihte bulunan tutarlar baz alınarak güncelleme enflasyon farkıyla gerçekleştirilecek. Bu durumda daha az ödeme yapılarak dondurulmuş olan primler tekrar hayata geçirilecek.

İNDİRİMLE 29 BİNDEN 9 BİN TL’YE İNECEK

Örnek olarak; Ocak 2009-Aralık 2010 tarihlerinde sigortası dondurulmuş olan Bağ-Kur'lu birinin ödemesi 29 bin TL değil 9 bin lira ödeme yapması yeterli olacak. 2 yıllık prim geri kazanılarak, 20 bin lira da Bağ_Kur’lunun kendisine kalmış olacak. Primleri tamamlandığı zaman gerekli olan prime ulaştığında emekli olunacak ve maaş bağlanacak.

BANKA KREDİ VERECEK

Ödeme yaptıktan sonra emekli olan sigortalı vatandaş, kredi şeklinde ödeyecek olduğu parayı kredi olarak kamu bankalarından temin edebilecek. Bunun için SGK’dan ihya ile emekli olacağına ilişkin bir yazı istemesi gerekecek. HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası'na gidilerek kredi çekilebilecek. Bankalardan temin edilecek krediyi banka direkt SGK'ya aktaracak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal