Ömür Gedik'in Hastalığı Nedir?

Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda hastalığını açıklayan Ömür gedik, sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok kullanıcı Ömrü Gedik'in hastalığı ne sorusuna cevap arıyor. Peki Ömür Gedik'in hastalığı ne? Ömür Gedik hangi hastalığa sahip?

11.02.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-10:47) Ömür Gedik'in Hastalığı Nedir?

Ünlü isimler bir bir hastalıklarını açıklarken bu isimlere bir yenisi daha dahil oldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu olan Instagram'dan paylaştığı gönderide hastalığını açıklayan Ömür Gedik, bu isimlerden biri oldu. Ömür Gedik, tedavisi olmayan hastalığını Instagram üzerinden takipçileri ile paylaştı.

Gedik, bir otoimmün hastalık olan romatoid artrit(iltihaplı romantizma) hastalığına sahip olduğunu belirtti. Sanatçının hayranları ve internet kullanıcıları da Ömür Gedik'in hastalığı hakkında araştırma yapmaya başladı.

Peki Ömür Gedik neden hasta? Ömür Gedik'in hastalığı ne?  Romatoid artrit(iltihaplı romantizma) nedir? İşte merak edilen  bu soruların cevapları...

OTOİMMÜN HASTALIK NEDİR?

Otoimmün, bağışıklık sisteminde oluşan bir sorundan dolayı meydana gelen hastalıkların genel isimdir. Bu hastalıklar, bağışıklık sisteminin eklem, doku ve organları yabancı olarak algılamasından dolayı oluşuyor. 80'den fazla hastalık, otoimmün hastalık olarak kabul edilmektedir.

Tip 1 Diyabet, Romatoid Artrit (RA) (Eklem İltihabı), Sedef Hastalığı (Psöriyazis/Psöriyatik Artrit), Multipl Skleroz (MS), Sistemik Lupus Eritematozus, İnflamatuvar Bağırsak Hastalığı (İBH), Addison Hastalığı, Graves Hastalığı, Sjögren Sendromu, HaşimatoTiroiditi, Myasthenia Gravis, Vaskülit, Pernisiyöz Anemi, Çölyak Hastalığı gibi hastalıklar bunlardan en yaygın olarak görülenleridir.

ROMATOİD ARTRİT NEDİR?

Romatoid Artrit, el ve ayaklarda bulunan eklemleri simetrik olarak tutan bir iltihaplı romatizma türüdür. Bu durum diz, kalça, omuz gibi eklemlerde de görülebilir. Ömür Gedik, yaptığı açıklamada bu hastalığa sahip olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal