Kahvaltıların en sevilenlerinden biri omlettir. Besin değeri yüksek ve sağlıklı yiyeceklerden biri olan omletin birçok pratik tarifi vardır. Hem yapılışıyla hem de tadıyla vazgeçilmez olan omlet nasıl yapılır? Omlet malzemeleri, omletin tarifi..
-4 tane yumurta
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir kaseye 4 tane yumurta koyulur. Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber karıştırılır. Çırpıcı ile alttan üste doğru hava kabarcıkları oluşana kadar çırpılır. Tava ısıtılır ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır. Yumurta karışımı tavaya dökülür. Ocağın altı kısılır ve alt kısmı kızarana kadar pişirilir. Omletin alt kısmı kızarıp, üst kısmı hafif sulu kaldığında tava önce doğru eğip omlet ikiye katlanır. İki dakikaya yakın böyle pişirip ocaktan alınır. Soğuduğu zaman servis yapılır. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Omletin toplam kalori değeri 206'dır.
Omletin hazırlık süresi 5, pişme süresi 3 dakikadır.
Soğanlı, ıspanaklı peynirli, mantarlı, kaşarlı, patatesli, biberli, sucuklu yumurtalı, kaşarlı, karnabaharlı, taze soğanlı omlet çeşitlerinden yapabilirsiniz. İstediğiniz malzemeyi hazırlık sırasında omlet harcına ekleyebilirsiniz.
Pürüzsüz ve kabarık bir omlet için hazırladığınız harcı çatal ile değil mikserle çırpmanız gerekir. Omletin tavaya yapışmaması için yanmaz yapışmaz bir tava seçin.