Ömer Faruk Gergerlioğlu Nevruz Alanına Sokulmadı

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'Terör propagandası yapmak' suçundan vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu, üst araması yapılmasına izin vermeyince alana giremedi.

22.03.2021-09:01 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-09:01)

HDP Ankara İl Başkanlığı ile Halkevleri'nin Ankara'da gerçekleştirilen nevruz faaliyetinde oldukça sıkı güvenlik tedbirler alındı.

Anıtpark'ta düzenlenen etkinlikten önce alana giriş yolları araç trafiğine kapatıldı, 2 farklı yerde arama noktaları oluşturuldu.

HES KODU İSTENDİ

Alana giriş esnasında kimlikler kontrol edildi, etkinliğe katılanlara HES kodu sorgulaması yapıldı. Sakıncalı olduğu değerlendirilen materyallerin alana sokulmasına engel olundu.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, faaliyette açıklamalarda bulundu.

Geçen gün sabah sularında yakalanan ve karakoldaki ifadesinin akabinde özgür bırakılan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu alana girmeye çalıştı. Emniyet güçlerinin üzerini aramasına engel olan Gergerlioğlu etkinlik alanına sokulmadı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu Nevruz Alanına Sokulmadı5454

Etkinlik yerine telefon ile bağlanan Gergerlioğlu, "Bizi bu Meclis'ten çıkarabilirler ama milletin kalbinden çıkaramazlar. Bize büyük bir haksızlık yapılmıştır. Kurgu bir yargı sonrasında biz kurban edilmişizdir." diye konuştu.

Gergerlioğlu, akabinde aracıyla bölgeden ayrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal