Omar ve Biz Filmi Ödüle Doymuyor

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı, "Omar ve Biz" Fransa’da 10'uncusu düzenlenen SEE Paris Film Festivali’nde üç ödül birden kazandı.

10.06.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-17:19) Omar ve Biz Filmi Ödüle Doymuyor

İki göçmenle komşu olmak zorunda kalan emekli bir komutanın hikayesini konu eden "Omar ve Biz" Fransa’da 10'uncusu düzenlenen SEE Paris Film Festivali’nde üç ödül birden kazandı.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı, festivalin uluslararası yarışmasında yer alan Omar ve Biz, En İyi Film (Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er), En İyi Senaryo (Mehmet Bahadır Er) ve En İyi Erkek Oyuncu (Cem Bender) ödüllerine layık görüldü.

Filmin yönetmenlerinden Maryna Er Gorbach, "Oyuncularımızdan Hala Alsayaseneh Türkiye’nin ardından şu anda Fransa/Paris’te göçmen statüsü ile yaşamakta ve filmi ilk kez hem de ailesi ile izleme fırsatı buldu. Üstelik bu kez sınırlar hepimize kapalı iken, belki biz onun yanına gidemedik ama oynadığı film sınırları aşıp kendisine ulaşabildi, çok mutluyuz" yorumunda bulundu.

Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Ushan Çakır, Uygar Tamer, Timur Ölkebaş ile Hala Alsayaneh’in oynadığı Omar ve Biz, nisan ayında da Arjantin'de en iyi film seçilmişti.

Filmin daha önce kazandığı ödüller ise şöyle:

* 35. Varşova Film Festivali - Ekümenik Jüri En İyi Film (Polonya)

* 7. Kayseri Film Festivali / En İyi Film & En İyi Yönetmen

* 9. Malatya Film Festivali / Halk Oylaması En İyi Film & En İyi Senaryo

* 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali - En İyi Film (Arjantin)

* 40. Fantasporto Film Festivali / En İyi Erkek Oyuncu (Portekiz)

* 7. Antakya Film Festivali / En İyi Erkek Oyuncu

* 6. Boğaziçi Film Festivali / Lab / Work in Progress Platformu / CGV Mars Film Dağıtım Ödülü

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal