26.01.2022-17:00 (Son Güncelleme:22.07.2022-15:25)


1

Talihsiz kaza geçirdi!

Talihsiz kaza geçirdi!

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar, geçirdiği talihsiz kaza sonrasında gözü için ameliyata alındı. Yılbaşı eğlencesi sırasında elinde havai fişek patlaması sonrası yüzüne yara alan oyuncu uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Son olarak ise futbolcu takımla antrenmanlara döndü.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Omar 5 Aralık 1991 tarihinde Norveç'in başkenti Oslo'da doğmuştur. Futbol kariyerine ilk olarak Skeid Oslo takımında başladı. Ardından Manchester City altyapısına gitti. Ardından ise Norveç'in Stromsgodset takımına gitti. Kariyerinde sonraki zamanlarda Feyenoord ve Almanya'nın Braunswig takımlarını formasını giymiştir. Futbolcu kariyer sıçramasını ise 2014 yılında gerçekleştirdi. 2014 yazında Yunanistan ekibi Olimpiakos'a transfer oldu. 2017'nin Kış transfer döneminde Hull City'ye transfer oldu. Sonrasında Yunanistan ekibi Olimpiakos'a dönen futbolcu, 17 Ağustos 2020 tarihinde Galatasaray'a transfer oldu. Ayrıca önceden Norveç Milli Takımı'nın futbolcusudur.



3

Hangi takımlarda oynadı?

Hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray'ın futbolcusu Omar kariyerinde sırasıyla; Skeid, Man City, Stromsgodset, Feyenoord, Olimpiakos, Hull City takımlarında oynamıştır. Şuan ise Galatasaray'da oynamaktadır. Ayrıca eskiden Norveç Milli Takımı'nın formasını terletiyordu.



4

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Futbolcu ana mevkisi olan sağ bek dışında orta sahanın sağında da görev alabilmektedir.



5

Neden oynamıyor?

Neden oynamıyor?

Futbolcu geçirdiği talihsiz kaza sonucu gözünden yaralanması nedeniyle uzun süredir Galatasaray formasını giyemiyor. Norveçli futbolcu yılbaşı gecesi kutlamaları sırasında elinde havai fişek patlaması sonucunda gözünden yaralandı. Futbolcu tedavi için yurt dışına gitti ve çok yoğun bir tedavi sürecinin ardından Türkiye'ye geri döndü.



6

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Futbolcu 5 Aralık 1991 doğumludur. Yani 30 yaşındadır.



7

Nerelidir?

Nerelidir?

Omar Elabdellaoui, Fas asıllı olmakla birlikte Norveç vatandaşıdır. Ayrıca eskiden Norveç Milli Takımı'nın formasını giymiştir.



8

Boyu nedir?

Boyu nedir?

Futbolcunun boyu 1.79'dur.



9

Sahalara geri döndü

Sahalara geri döndü

Galatasaraylı futbolcu geçirdiği talihsiz kazanın ardından Galatasaray'ın 21 Şubat Pazartesi günü Göztepe ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada forma terletti. Futbolcu karşılaşmada verdiği mücadele ile büyük alkış aldı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR