Olympiakos nerenin takımı, kaç şampiyonluğu var? Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oyuncu kadrosu ve takım değeri 2024

Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi çeyrek finalindeki rakibi Olympiakos oldu. Sarı lacivertlilerin rakibi Olympiakos hakkında araştırma yapmak isteyenler ise arama motorlarına yöneldi. Peki Olympiakos nerenin takımı, kaç şampiyonluğu var? İşte Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oyuncu kadrosu ve takım değeri…

15.03.2024-16:29 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-16:29)

UEFA Avrupa Konferans Ligi kura çekimi çekildi. Temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek final eşleşmesinde Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Sarı lacivertliler çeyrek finali geçmesi halinde yarı finalde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak. Peki Olympiakos nerenin takımı, kaç şampiyonluğu var? Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oyuncu kadrosu ve takım değeri nedir?

Olympiakos nerenin takımı?

Olympiakos, Yunanistan'ın en saygın futbol kulüplerinden biridir. Pire şehrinde 1925 yılında kurulan kulüp, 77 lig şampiyonluğu, 28 Yunanistan Kupası ve 4 Süper Kupa gibi önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca Olympiakos, Yunanistan'ı Avrupa Kupası'nda temsil eden ilk kulüp olma unvanını elinde bulunduruyor.

Kulübün başarıları arasında 77 kez kazandığı Yunanistan Ligi Şampiyonluğu, 28 Yunanistan Kupası ve 4 Yunanistan Süper Kupası bulunuyor. Ayrıca 1971 yılında Avrupa Kupası finalisti olarak da tarihlerine geçmişlerdir.

Olympiakos nerenin takımı, kaç şampiyonluğu var? Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos oyuncu kadrosu ve takım değeri 2024

Olympiakos'un ev sahibi olduğu stadyum, 55.000 kişilik kapasitesiyle Karaiskakis Stadyumu'dur. Kulübün tarihindeki en önemli futbolcuları arasında Vasilis Torosidis, Giorgos Karaiskakis, Theodoros Vardinogiannis, Nikos Anastopoulos, Yannis Anastasiou, Rivaldo ve Djamel Abdoun gibi isimler bulunuyor.

Teknik direktörlük görevini ise Carlos Corberán üstlenmektedir. Olympiakos'un en büyük rakipleri arasında ise Panathinaikos, PAOK ve AEK Atina gibi güçlü takımlar yer alıyor.

Olympiakos, Yunan futbolunun önde gelen ve en popüler kulüplerinden biridir. "Kırmızı-Beyazlar" olarak bilinen taraftarlar, kulüplerine büyük bir bağlılık göstermektedirler. Hem Yunanistan'da hem de Avrupa'da önemli bir futbol gücü olan Olympiakos, tarihi boyunca büyük bir başarı grafiği çizmiştir.

2024 Olympiakos güncel takım değeri

Olympiakos'un takım değeri 226.5 milyon euro'dur. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal