Ölüye Bile Rahat Yok: Mezardan Çıkarıp Sigara İçiriyorlar

Endonezya'nın Güneyinde yaşayan Toraja Kabilesi ilginç bir geleneği yaşatıyor. Her yıl geleneksel olarak ölülerini mezardan çıkarıp, yeni elbiseler giydirerek ölülere sigara içiriyorlar.

27.08.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-15:14) Ölüye Bile Rahat Yok: Mezardan Çıkarıp Sigara İçiriyorlar

İnançlar, gelenek ve görenekler toplumları toplum yapan en önemli noktalardan. Her kültür, toplumdan topluma farklılık gösterse de, bazıları 'yok artık!' dedirtecek türden. Örneğin ölülerini her yıl mezardan çıkarıp yeni elbiseler giydirdikten sonra sigara içiren Toraja Kabilesi gibi...

Yaşarken Sigara İçen Ölmüşlerine Sigara İçiriyor
Kabile üyeleri ölülerini yıllık olarak çıkarıp eski elbiselerini yenileriyle değiştirmenin kendilerine şans getireceğine inanıyor. Kabile üyeleri bakımlarını yaptıkları aile üyeleri ile aile fotoğrafı çektiriyor. İki milyon üyesi olan kabile üyelerinin büyük bir çoğunluğu doğu Sulawesi bölgesinde yaşıyor. Ölülerin ruhlarının evde kaldığına inanan kabile üyeleri, ölülerine yemek veriyor, su içiriyor, elbiselerini değiştiriyor ve yaşarken sigara içen ölmüşlerine sigara içiriyor. Ölüler bir kaç hafta yeni elbiseleriyle bekletildikten sonra tekrar mezarlarına konuluyor. Kabile üyeleri ayrıca ölmüşleri ile sohbet ediyor. Bu gelenek her yıl Temmuz Ağustos ve Eylül aylarında tekrarlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal