Ölümün kıyısından döndü! Telefonla bu hareketi yaparak hayatını kurtardı

iPhone yan düğmesine 5 kez tıklayınca bakın neler oldu. 4,5 metrelik buzun altında yüzde 3 şarjla kalan adam yaşadığı akılalmaz olayı anlattı

12.04.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-11:04) Ölümün kıyısından döndü! Telefonla bu hareketi yaparak hayatını kurtardı

İsviçre'de tek başına kayan yapan 41 yaşındaki Tim Blakely'nin yaşadığı korku dolu anları anlattı. 4,5 metrelik boşluğa düşen Blakely, iPhone'nunda kalan yüzde 3 şarjla telefonun yan tuşuna 5 kez tıklayarak hayatını kurtardı. Eğer bu özelliği fark etmeseydi sonu çok farklı yerlere gidebilirdi. İngiliz olan snowboardcu Tim Blakely'nin yaşadığı korku dolu anlar dış basında yankı uyandırdı. 41 yaşında olan Tim Blakely, İsviçre'ye tek snowboard yapmaya gelmişti. Snowboard yapan Blakely 4,5 metrelik boşluğa düştü. O andan sonra Blakely için zor dakikalar başladı. 


 Kalan yüzde 3 şarj! yan düğmesine 5 kez tıklamasaydı...

 Blakely boşlukta adeta kapana kısıldı ve sadece yanında şarjı yüzde 3 olan İphone'u vardı. 41 yaşındaki Blakely kriz anında İphone'nunun yan düğmesine beş kez bastı. Bu sayede iPhone acil (SOS) özelliği devreye girdi. Bunu yapmasının ardından ekipler 20 dakika içinde Blakely'yi içine düştüğü 4,5 metrelik boşlukta buldu ve onu anında güvenli bir yere götürdüler. Blakely, düştüğü boşluğun içinde fotoğraf çekebilmeyi başardı.


 ''Kimse asla yalnız kalmasın''

 Boşluğa düşen ve ekipler tarafından kurtarılan Blakely, eğer İphone da bu özelliği keşfetmeseydim sonum çok farklı olurdu diye söyledi.Şarjı fark etmeseydi ve ekipler ulaşamasaydı ölümü kaçılmazdı. Blakely Instagram'dan paylaştığı gönderide ''İnsan ne kadar deneyimli olursa olsun asla yalnız kalmamalı. Bu söylediğim şaka değil.'' dedi. Sahte bir güvenlik duygusuna kapıldım diyerek sözlerini belirtti.

 iPhone'a hayatını kurtardığı için teşekkür etti 

Tim Blakely gösterilen destek ve sevgi için hayatında bulunan yakın arkadaşlarına, ailesine teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Aynı zamanda iPhone'nun yan düğmesine 5 kez tıklanınca 4,5 metrelik buzun altından yüzde 3 şarjla ve 3G bağlantısıyla oradan çıktığını özellikle belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal