Ölüler Günü Festivali’nde Az Kalsın Ölüyordu, Tam 20 Metreden Düştü!

Meksika’da yaşanan olayda, her sene düzenlenen Ölüler Günü Festivali’nde bir adam tam 20 metreden yere çakıldı.

02.11.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-16:13)

Meksika’da meydana gelen olayda, düzenlenen Ölüler Günü Etkinliği sırasında, baş aşağı bağlı olan 4 kişiden 1’inin bağlı olduğu ip koptu. 

Meksika’nın Puebla eyaletine bağlı Huaquechula şehrinde, Ölüler Günü Etkinliği sırasında kötü bir kaza yaşandı. Geleneksel olarak yapılan etkinlikte, 20 metre yükselikte baş aşağı duran kişilerden biri ipin kopması sonucu yere düştü.

20 METRE YÜKSEKLİKTEN YERE DÜŞTÜ

İpin kopması sonucunda 20 metre yükseklikten düşen, adama çevredeki sağlık ekipleri ilk yardım müdahalesinde bulundu. Vücudunda kırılmadık yer kalmayan Jose Luis isimli Meksikalının durumunun iyi olduğu ancak iyileşmesinin zaman alacağı söylendi. 

ÖLÜLER GÜNÜ FESTİVALİ NEDİR?

Ölüler günü festivali Meksika halkının her sene yaptığı Aztek’lerden kalma bir gelenektir. Cadılar Bayramı’na benzeyen festivalde renkli kostümler ve ilginç makyajlar yapılarak dışarda gezinilir. Meksika’da kutlanan Ölüler Bayramı (Dia Los Muertos), Hispaniklerin atalarını anmak için bir araya geldikleri bir festival. Bu festivalde, kadife çiçekleri (Cempasuchil) ile süsledikleri alanlarda dua ederler ve ölenlerin sevdiği kokular/tütsüler ile sunaklar hazırlarlar.

ÖLÜLER GÜNÜ FESTİVALİ TARİH ÖNCESİ ÇAĞLARA DAYANIYOR

Kökeni yaklaşık 3000 yıl öncesine dayanan Ölüler Günü, Orta Amerika bölgesinde ortaya çıktı. Yerel inançların ve Katolik inancın birleşimiyle zaman içinde birçok farklı uygulamaların da eklendiği Ölüler Günü’nün kökeni Mayalar’a dayanır. O yıllarda Orta Amerika’da yaşayan birçok farklı inanışa sahip topluluğun, birbirinden farklı gelenekleri vardı. Ancak ölümden sonra yaşam inancı oldukça yaygındı. Meksika’da gerçekleşen birçok arkeolojik kazıda bulunan mezarların yapısı ve yeri, o dönemdeki insanların ölümden sonra yaşam inancının varlığını gösterir.

MEKSİKA’DA ÖLÜNÜN ARKASINDAN YAS TUTULMUYOR

Meksika’da bir gelenek olan ölünün arkasından yas tutmama davranışı yıllardır sürüyor. Meksikalılar yas yerine şu davranışı yapmayı tercih ediyor; ruhlarla bir olmayı ve ruhları evlerine davet etmek.

ÖLÜLER GÜNÜNDE KOSTÜMLER ÇOK ÖNEMLİ

20. yüzyılın başlarında, Meksikalı bir karikatürist olan José Guadalupe Posada, Fransız kıyafetleri giyen bir iskelet figürü yarattı ve bunu Calavera Garbancera olarak adlandırdı. Bu figürü Meksika halkının Avrupa’ya benzemeye çalışmasına dair bir yorum olarak yarattı. Posada “Todos somos calaveras” yani “Hepimiz iskeletiz” sözüyle tüm insanlarının yapısının aynı olduğunu anlatmak istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal