20.02.2021-12:52 (Son Güncelleme:20.02.2021-12:52)


1

Bursa'da yaşayan bir çiftçi, telef olan ineğini çöpe atmak yerine Milli Parklar Müdürlüğü'ne vermeyi tercih etti. Milli Parklar Müdürlüğü'nü arayarak telef olan ineğini kendilerine vermek istediğini söyleyen çiftçinin talebine olumlu geri dönüş yapan ekipler, ineği aldıktan sonra Uludağ'da bir noktaya fotokapan kurdu ve ineği bu bölgeye bıraktı.



2

İneğin bırakıldığı noktanın ilk misafiri kuşlar oldu. Telef olan inekten alabileceğini alan kuşlar, bölgeden uzaklaştı. Kuşlardan sonra bölgenin yeni ziyaretçisi ise ayı oldu. Kuşlara göre ineğin büyük bir kısmını tüketen ayı, ineğin geri kalanı için ise kuşlardan farklı bir yol izlemeyi tercih etti.



3

Kuşlara göre ineğin büyük bir kısmını tüketen ayı, ineğin geri kalanı için ise kuşlardan farklı bir yol izlemeyi tercih etti.



4

Fotokapana yakalanan görüntülerde, ayının karnını doyurduktan sonra ineği bırakmak yerine toprağın altına gömdüğü görüntülendi.



5

Yemeğini diğer hayvanlarla paylaşmayı tercih etmeyen ve daha sonra tüketmek için saklayan ayının görüntüleri büyük ilgi gördü.



6

Bu görüntülerle birlikte Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, hayvan telefi durumlarında hayvanların toprağa gömülmek yerine yaban hayvanları için kendilerine verilebileceğini belirtti.



7

Yetkililer, aynı şekilde tarla, bahçede kalan, çürümeye terkedilen sebze ve meyvelerinde yaban hayvanlarına verilebileceğinin altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR