28.02.2022-13:42 (Son Güncelleme:28.02.2022-13:57)


1

İngiltere Premier Lig takımı Arsenal Kulübü'nin eski defans futbolcusu olan ve şimdilerde kariyerine futbol koçu olarak devam eden Oleg Luzhny Ukrayna'ya savaşmak için gideceğini duyurdu.



2

Spor dünyasında özellikle Ukraynalı sporcuların tepkisi büyük gündem olmuş durumda. Son olarak Ukraynalı ünlü futbol adamı Oleg Luzhny'den çok konuşulacak karar geldi.



3

Futbol adamı ülkesinin Rus işgaline karşı savaşmaya gideceğini aktardı.



4

Eski Ukrayna ve Arsenal defans futbolcusu olan Oleg Luzhny, yaptığı açıklamalarda Rus hükümeti tarafından saldırı altında olan ülkesi için savaşmak için koçluk kariyerini askıya aldığını duyurdu.



5

Luzhny açıklamasında, 'Birleşik Krallık'ta koçluk yapmak istiyorum ama her şeyden önce dimdik durup halkım, ülkem ve demokrasi için savaşacağım. Durum korkunç, Birleşik Krallık'ta koçluk yapmak istiyorum ama her şeyden önce dimdik durup halkım, ülkem ve demokrasi için savaşacağım.



6

Hepimiz, masum hayatlar kaybedilirken ve aileler parçalanırken bunun sona ermesini umuyoruz. Bir ülkenin işgal edilip yıkılması ne için? Birlik olarak durmalı ve bu canice savaşa bir son vermeliyiz.' ifadelerine yer verdi.



7

Oleg Luzhny 8 yıllık koçluk kariyerine devam etmek için İngiltere'ye dönmeyi planlamaktaydı. Futbolculuk kariyerinde Luzhny, Ukrayna'nın 1991'deki bağımsızlık ilanından önce Soyvetler Birli'ğinde Dinamo Kiev ile 8 lig şampiyonluğu kazanmıştı. Ayrıca ünlü futbol adamı İngiliz devi Arsenal'ın unutulmaz başarılarında rol almıştı. Arsenal ile 2 kez FA Cup ve 1 kez İngiltere Premier Lig'ini kazanma başarısı göstermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR