Okullarda yeni dönem başlıyor: Öğrenciler 3 gün tatil yapacak

Yurt dışında çoktan hayata geçen 4 gün iş, 3 gün tatil modelinin iş verimini artırması üzerinde modelin Türkiye’de de uygulanması için harekete geçildi. Yeni modelin önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanmaya başlanması planlanıyor.

07.03.2023-10:34 - (Son Güncelleme: 07.03.2023-17:27) Okullarda yeni dönem başlıyor: Öğrenciler 3 gün tatil yapacak

Finlandiya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmaya başlanan 4 gün iş, 3 gün tatil modelinin iş verimini artırması üzerine modelin Türkiye’de de hayata geçmesi için hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Yeni modelin önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanmaya başlanması planlanıyor. 

Eğitimde 4 gün okul, 3 gün tatil modeli

Uygulamanın hayata geçirildiği ülkelerde olumlu geri dönüşler alınan sistemin şimdi de eğitim sektöründe uygulanması gündemde. Özellikle okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amacı sosyalleşmeyi teşvik etmek.

Okullarda Yeni Dönem

Finlandiya, söz konusu sistemi uygulamaya koymak amacıyla harekete geçti.  Mevcut düzende Finlandiya'da günlük ders saati 4 saati geçmezken, bu süre Türkiye'de günlük 11 ders saatine kadar çıkabiliyor.

Finlandiya'nın 4 gün okul, 3 gün tatil sistemini hayata geçirmesiyle birlikte Türkiye'nin de bu konuda adım atması ihtimal dahilinde. Yeni modelin 2023-2024 eğitim sezonunda uygulanması planlanıyor.

Çok uzak bir olasılık gibi görünmeyen bu uygulamanın eğitimde verimi artırması, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesini sağlaması amaçlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal