Okullarda bayram tatil kaç gün olacak? Bayramda okullar kaç gün kapalı, hangi gün açılacak? 2022 Ramazan bayramı tatil süresi

Okullarda bayram tatil kaç gün olacak? Bayramda okullar kaç gün kapalı, hangi gün açılacak? 2022 Ramazan bayramı tatil süresi gibi sorular, hem öğrenciler hem de velileri tarafından yanıtları aranan sorular arasında yerlerini aldı. Okulların kaç gün tatil olacağı ile ilgili bilgi almak isteye vatandaşlar, bayram tatilinin 9 gün olup olmadığını merak ediyor.

25.04.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-12:26) Okullarda bayram tatil kaç gün olacak? Bayramda okullar kaç gün kapalı, hangi gün açılacak? 2022 Ramazan bayramı tatil süresi

Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala, vatandaşlar bayramın gelmesini heyecan içinde beklemeye başladı. Ramazan Bayramı'nı sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar aynı zamanda kaç gün bayram tatili olacağını da merak ediyor.

Ramazan Bayramı için verilen tatil arası, en çok da öğrencilerin ve velilerin gündeminde yer aldı. Milyonlarca öğrenci ve veli, bayramda okulların kaç gün kapalı kalacağını ve kaç gün tatil yapılacağını araştırırken 'Okullarda bayram tatil kaç gün olacak?' sorusuna yanıt arıyorlar.

Okullarda bayram tatil kaç gün olacak

Bayramda okullar kaç gün kapalı, hangi gün açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm eğitim kurumları resmi kurum olmasında dolayı, resmi olarak verilmiş olan tatil günlerinden faydalanır. Ramazan Bayramı tatili şimdilik 3 gün olarak belirlenirken, bayram tatilinin 9 güne çıkma kararı sonrası okullar da 9 günlük tatil kapsamında alınır.

2022 yılı Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba gününe den geliyor. Arefe günü de 1 Mayıs Pazar günü olacak. Bu takvim dahilinde Ramazan Bayram tatili 3 gün olarak görülüyor. Fakat, bayram tatilinin bir ihtimal 9 güne çıkma olasılığı konuşmaları da yapılıyor.

Okullarda bayram tatil kaç gün olacak

2022 Ramazan bayramı tatil süresi

Ramazan Bayramı tatiline ilişkin kararların gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda yeniden değerlendirileceği bilgisine ulaşıldı. Vatandaşların merakla beklediği 9 günlük bayram tatili kararı alınması halinde bu kararı Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna duyuracak.

Böyle bir karar alınması halinde 5 Mayıs Perşembe ile 6 Mayıs Cuma günleri resmi ya da idari tatil ilan edilir ve bayram tatili hafta sonlarıyla birleştirilerek 9 güne çıkar. Bu durumda okullar da 9 günlük tatilin içine dahil olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal