Okullar Kapanıyor Mu? Fahrettin Koca'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, genç vakaların artışa geçtiğini duyurdu.

21.10.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-11:49)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitim ve artan vaka sayıları ile ilgili Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, aktif vakaların yarısının 30 yaş altı gençler olduğunu açıkladı.

SORUMLULUK GENÇLERDE

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama ile vatandaşlara seslenen Koca açıklamasında şu konulara değindi; "Aktif vakaların neredeyse yarısı 30 yaş altı vatandaşlarımız. Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir" 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara grip aşısını önerirken şu açıklamalara değindi; , "Tedbir bizi influenzaya karşı da korur. 65 yaş üzeri büyüklerimiz ve risk grubundaki vatandaşlarımız için grip aşıları tanımlanmaya başlanmıştır. Aşılar stoklara girdikçe influenza aşısı tanımlanmaya devam edilecektir"

Bakan Koca'nın yaptığı yazılı açıklamaların devamında ise şu konulara değinildi:


VAKALARIN YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR

Vakalarımızın yaş ortalaması düşerken, gerek servislerde gerekse yoğun bakım ünitelerinde maalesef halen büyüklerimiz yatmaktadır.

Kayıplarımızda da yine ileri yaştaki büyüklerimiz belirgin şekilde çoğunlukta. Bununla birlikte artık Vakalarımızın neredeyse yarısı 30 yaş altındaki vatandaşlarımız. Gençlerimiz hastalığı hastaneye yatmadan geçirseler de bulaştırabilecekleri büyüklerimiz halen hastanede tedavi edilmek zorunda kalabiliyor.

Bu durum artık sorumluluğun gençlerde olduğunu teyit ediyor. Salgının ilk dönemlerinde en çok kısıtlama 65 yaş üzeri büyüklerimize uygulanmış ve büyük bir fedakarlıkla kurallara uymuş ve sorumluluklarını yerine getirmişlerdi. Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir.

Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa davet ediyorum.



YERLİ AŞI YOLDA

Bir çağrım da yerli aşımız Turkovac için. Aşımızın geliştirilmesinin her safhasında bağımsız bir bilim heyeti aşı çalışmasının sonuçlarını değerlendirerek bir sonraki aşamaya geçmesine izin vermektedir.

Bilimsel çalışmaların bağımsız bilim insanlarımızca değerlendirildiğinden ve güvence altına alındığından emin olunuz. Bulunduğumuz aşamada ise 2 doz inaktif aşı olmuş sağlıklı bireylerin gönüllü olarak destek vermesine ihtiyaç var. Kendi aşımız kendi gücümüzdür.

Bu güce güç katacak gönüllüler e-nabız üzerinden gönüllü olmaya müracaat edebilir ya da en yakın şehir hastanesine ulaşabilirler. Yerli aşımıza destek verin, salgına karşı kendi güvencemiz somut hale gelsin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal